Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Videón az óriásberuházások, amiket a Fidesz intézett Budapestnek

A baloldali városvezetés állításaira cáfol rá a kormány.

2024. 05. 30. 17:09
Budapest, 2023. február 22.
A Liget Budapest Projekt keretében, a nemzetközileg elismert sztárépítész, Fudzsimoto Szú tervei alapján megépült Magyar Zene Háza a Városligetben 2023. február 22-én.
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokszor vádolja meg Budapest baloldali városvezetése azzal a kormányt, hogy kivéreztetik a fővárost. Most Dömötör Csaba is reagált ezekre a vádakra, a parlamenti államtitkár a közösségi oldalára feltöltött videóban bemutatta, hogy milyen fejlesztéseket támogatott a kormány.

A sokszor visszatérő vádakra Dömötör Csaba így reagált: 

Belemehetnénk abba, hogy mekkora óriási tartalékkal vették át a városházát 2019-ben, vagy éppen abba, hogy rekord iparűzésiadó-bevételt könyvelhetett el a főváros, de szerintem ennél egyszerűbb, ha megnézzük milyen fejlesztésekkel támogatta a kormány Budapestet.

– mondta az államtitkár.

A videóban a teljesség igénye nélkül bemutatják azokat a beruházásokat, amiket a kormány az elmúlt években támogatott. Ezek közül érdemes kiemelni például a Városliget fejlesztését, több egyetem kibővítését, az Operaház megújítását, a Keleti és a Nyugati pályaudvar felújítását, vagy több budapesti kórháznak a felújítását.

Borítókép: Magyar Zene Háza (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.