Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Csaknem 200 milliót fizettek egy különleges Star Wars-figuráért + videó

Boba Fett legyűrhetetlen.

2024. 06. 15. 21:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A retrójátékok manapság egyre népszerűbbek, de köztük is van olyan darab, amely szinte az elérhetetlen kategóriába sorolható. Létezik például egy Star Wars-akciófigura, ami olyan ritka, hogy csupán két tucat készült belőle. Egy Boba Fett-figuráról van szó, amelyet rakétalövő jetpackkel láttak el. Csak prototípus készült belőle, soha nem került kereskedelmi forgalomba – írja a Világgazdaság.

Fotó: MorphyAuctions/BNPS

Az eddigi legmagasabb összeget ezért a Star Wars-figuráért fizették ki. Sokan nem is gondolnák, mennyi pénzt érnek ezek a figurák, az árukat pedig nagyban meghatározza, hogy mennyit gyártottak belőlük, milyen állapotban vannak és minden alkatrészük megvan-e.

 

Ilyet nem találni a padláson

A retrójátékok történetében Dallasban hétfőn történelmi pillanatnak lehettek tanúi, amikor a „Rocket Fett” becenévre hallgató Star Wars-figura rekordáron kelt el az akciófigurák között. A Heritage Auctions aukciósház bejelentette, hogy a működő rakétavetővel ellátott Boba Fett-figuráért 525 ezer dollárt (192,3 millió forint) adtak, amivel maga mögé utasította az addig legdrágábbnak tartott, valódi gyémántnyakláncot viselő Barbie babát, melyet 2010-ben 302 500 dollárért (110,8 millió forint) adtak el – számolt be a CNN

A Rockett Fett-figurát az teszi igazán különlegessé, hogy ez az egyetlen olyan Boba Fett-akciófigura, amely képes a hátára rögzített jetpackből rakétát kilőni, ahogyan azt A jedi visszatér című filmben is láthattuk.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Wikipédia/Star Wars/Nicole Love)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.