Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Ennyivel drágul idén a fagyi

A kedvencek listája is változott.

2024. 06. 15. 20:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly 500–550 forint volt, idén már 550–600 forintba kerül egy gombóc fagylalt a hazai cukrászdákban, ahol a tavalyi 17,6 százalékos inflációnál jóval kisebb mértékű, átlagosan 10 százalékos áremeléssel védekeznek a keresletcsökkenés ellen – írja a Világgazdaság.

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület elnöke a lapnak elmondta: a szerény áremelés fogyasztásra ösztönzi a vendégeket, fontos, hogy jól fogyjon a fagylalt, mert amikor a két gombóc helyett csak egy fogy, az senkinek nem jó. Ezért maradt a fagyi ára jellemzően 600 forint alatt gombóconként idén, pedig az önköltség sokat nőtt időközben.

Szerencsére nagyon szeretjük a fagyit, és egyre keresettebbek a prémium termékek, a magyar fagylaltmesterek pedig egyre nagyobb nemzetközi sikereket érnek el

– mutatott rá a szakember.

 

Mi a kedvenc fagyi?

Érdekes, hogy a magyarok körében az örökzöld slágernek számító alapízekből, a csokiból, vaníliából, eperből és citromból adják el a legtöbbet, de ezek mellett egyre színesebb a kínálat – árulta el Erdélyi Balázs.

Feljött a toplista élére a pisztácia és a mangó,

miközben egyre népszerűbbek az ízesített, több összetevős fagylaltok. A magyar cukrászok nagyon kreatívak, a fagylaltvásárlók pedig nyitottak a különböző párosítások, zöld- és egyéb fűszerekre – magyarázta.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.