Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ezeken a helyeken nézhet meccseket a Balatonnál, ha nem szeretne lemaradni az Európa-bajnokságról nyaralás közben sem

Új térkép készül a tóparti szurkolói zónákról.

2024. 06. 26. 20:35
MIR_7697
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre nagyobb az érdeklődés a Balaton körüli meccsnéző helyszínek iránt, de csak kevesen tudják, hogy melyik sörözőben, étteremben, esetleg strandon lehet követni élőben a sportközvetítéseket. Most azonban a Somogy vármegyei hírportál szerint a helyi vendéglátósok egy forradalmi lehetőséget kapnak:

egy ingyenes online térképre

regisztrálhatják magukat, amely pontosan megmutatja, hol várják szurkolói zónák a lelkes nyaralókat.

 

Jön a nagy roham

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke figyelmeztet: a munkahelyi szabadságolások és a kánikula megérkezésével,

a következő hetekben hatalmas roham várható a balatoni sörözőkben és éttermekben.

Az emberek tömegesen keresik majd a helyeket, ahol nézhetik a Németországban zajló 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit. A telt ház garantált, hiszen az elmúlt évtizedek tapasztalatai szerint ilyenkor a vendéglátóhelyek forgalma hétköznapokon 20-40 százalékkal, hétvégéken akár 150 százalékkal is megugrik.

 

Online térképen a szurkolói zónák

Az Eb után további sportesemények, mint az olimpia, a Tour de France vagy akár a Formula–1 is növelhetik a balatoni vállalkozók forgalmát. Ezért minden vendéglátósnak erősen ajánlják, hogy regisztráljon az ingyenes térképre, amely a Szurkolj a Balatonon oldalon érhető el. Fekete Tamás szerint a nyári sportközvetítések érezhetően növelik a forgalmat, ezért idén komoly fejlesztések történtek:

új televíziók és kivetítők kerültek a sörözőkbe,

és a sörkészleteket is feltöltötték.

 

Balaton, a sport szerelmeseinek paradicsoma

A Balaton nem csak a sportközvetítések révén kínál programokat a látogatóknak. Az utóbbi években a régió különleges sportrégióvá nőtte ki magát, ahol a vízi sportok mellett a futó- és kerékpáros események is több ezer látogatót vonzanak. A szurkolók jelenléte pedig jelentős bevételt hoz a helyi szálláshelyeknek és vendéglátóknak. Princzinger Péter, a VisitBalaton365 ügyvezetője szerint a sportturizmus fellendülése hatalmas lehetőséget jelent a helyi vállalkozások számára.

Borítókép: Magyar szurkolók (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.