Gyurcsány személyesen kampányol Pikónak a VIII. kerületben

A baloldali média megszellőztette, hogy Pikó András józsefvárosi balliberális polgármester nem áll jól a kerületben, ám a segítség gyorsan érkezik: a kampányhajrában személyesen Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is tiszteletét teszi. Pikónak egyre nehezebb megtartania a civil álarcot, hiszen nem olyan rég saját bizalmasa állította, hogy a polgármester Gyurcsány védelme alatt áll.

2024. 06. 07. 20:03
HZ1_4202

20230222 Budapest 
Fővárosi közgyűlés

Fotó: Havran Zoltán  HZ  Magyar Nemzet  MN 

A képen: Pikó András  a VIII. kerület polgármestere

20230222 Budapest Fővárosi közgyűlésFotó: Havran Zoltán  HZ  Magyar Nemzet  MN A képen: Pikó András  a VIII. kerület polgármestere
Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc is bedobja magát Pikó András kampányában, két helyszínen is feltűnik az önkormányzati választás előtti napokban. Nem véletlen, hogy a DK elnöke a kampányhajrában segíti a VIII. kerületi polgármestert, ugyanis Pikó a civilségtől kezdve eljutott a Momentumhoz, onnan pedig a DK-ig. Mindezt a saját alpolgármestere „árulta” el egy hangfelvételen. Erőss Gábor egy kiszivárgott anyagon azt hangoztatja:

Pikó András álcivil jelölt, aki momentumos politikusként Gyurcsány embere.

A hanganyag tanulsága szerint Pikó „személyesen jó viszonyt ápol Gyurcsánnyal”, így a Demokratikus Koalíció „nem támadja” őt. Sőt, Gyurcsány befolyásának köszönhetően Pikó megengedheti magának, hogy kiválogassa az MSZP-ből azokat, akik tetszenek neki, ahogy azokat is, akik nem.

Ezért nem meglepő, hogy Gyurcsány Ferenc is feltűnik két helyszínen Pikó csapatának kampányában. Az Index is arról írt, hogy nem valószínű, hogy Pikó Andrásnak sikerül az újrázás. A lap ezt ellenzéki belharcokkal magyarázza.

A Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy Pikó mögött ezúttal nem sorakozik fel egységesen az ellenzék, a szocialisták külön indulnak a választásokon, ami azzal a veszéllyel fenyeget Pikó számára, hogy alulmarad a polgármesteri székért vívott küzdelemben.

A hét elején tartott testületi ülésen Veres Gábor, a Józsefváros Jövőjéért frakciójának szocialista vezetője kiosztotta a polgármestert, miután Pikó valótlanul állította, hogy a képviselő szándékosan ment ki telefonálni az előző testületi ülésen, és ezzel akadályozta a baloldal egységes szavazását, amikor a részvételi költségvetés nyertes ötleteiről szavaztak. A szocialista politikus undorító embernek nevezte Pikó Andrást, szerinte a polgármester politikai támadást intézett ellene.

Veres állítása szerint mindenki tudta, hogy a beteg édesanyját hívja, a baloldali polgármester mégis úgy állította be az esetet, mintha Veres érdekből, gáncsoskodás miatt nem szavazott volna. A képviselő szerint Pikó a legaljasabb módon a sajnálatos esetet arra használta fel, hogy a képviselőt és társait politikailag támadja.

– Szégyellje magát, és bármit mondhat nekem, bárki is állította, hogy két nappal azelőtt már tudta, hogyan fogunk szavazni, az hazudik. Ön is hazudik, ahogy végig hazudott a kampányban – mondta Pikónak Veres Gábor a képviselő-testületi ülés nyilvánossága előtt.

– Ez a passzív-agresszív mosoly, amit az arcán látok, a legborzasztóbb dolog, ami emberi tulajdonság lehet az életben – tette hozzá Veres Gábor, aki szerint

rengeteg embertől bocsánatot kellene kérnie a polgármesternek.

– Az alpolgármester asszonytól, akit egzisztenciálisan fenyegetett, rágalmazott, de még Erőss Gábor alpolgármestertől is – sorolta Veres, hozzátéve, hogy utóbbi egy hangfelvételen tálalt ki Pikóról, most meg a kampányban kiállnak és együtt teszik magukat széppé.

– Ez hamis álarc, ugyanolyan máz, mint amit eddig viselt. Szégyellje magát, a leggusztustalanabb, amit művel – zárta mondandóját a Józsefváros Jövőjéért frakcióvezetője. Veres Gábor volt az a képviselő, aki először beszélt Pikó András viselt dolgairól, és nyíltan számolt be róla, hogy Pikó fenyegeti és zsarolja szövetségeseit, ha nem ugyanazon a véleményen vannak.

Borítókép: Pikó András a Fővárosi Közgyűlésben (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.