Hamis diplomával visszaélő nő ellen emeltek vádat

A nő pénzügyi és számviteli ügyintéző végzettséget igazoló hamis diplomát használt fel különféle állások betöltéséhez.

2024. 06. 20. 9:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek egy nő ellen, aki pénzügyi és számviteli ügyintéző végzettséget igazoló hamis diplomát használt fel különféle állások betöltéséhez – tájékoztatta a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t. 

Négyessyné Bodó Marianna közölte, a vádirat szerint a nő 2023 áprilisában egy állás betöltéséhez pénzügyi és számviteli ügyintéző végzettséget igazoló, hamis főiskolai bizonyítványt nyújtott be egy céghez. Az e-mailben megküldött dokumentum szerint a nő magán-munkaközvetítői tevékenységhez szükséges végzettséggel rendelkezett. Az okmány azonban nemcsak azért volt hamis, mert a főiskola a nő nevére nem állított ki bizonyítványt, hanem amiatt is, mert az okiratban szereplő szakot az intézmény meg sem hirdette. 

Munkaadója a nő közhiteles nyilvántartásba vétele miatt bejelentést tett a kormányhivatalhoz, ahol az eljárás során észlelték, hogy a benyújtott bizonyítvány hamis. 

A hatósági eljárásban az is kiderült, hogy egy évvel korábban a nő egy másik cég nevében ugyanezt a hamis bizonyítványt már egyszer benyújtotta a szükséges végzettség igazolásához. 

Az alapján őt akkor munkaerő-kölcsönzési tevékenységre jogosító nyilvántartásba jegyezték be, melyet azóta már töröltek. Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítással vádolja, ügyében a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.