Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Lázár János meghozta a döntést a jövőjéről

Lázár János építési és közlekedési miniszter, a hódmezővásárhelyi és makói térség országgyűlési képviselője tartja magát a korábbi bejelentéséhez: nem indul a 2026-os egyéni országgyűlésiképviselő-választáson. Hogy ki lesz az utódja, kit indít a Fidesz–KDNP jelöltként, arról véleménye szerint legkésőbb idén novemberig döntés kellene hogy szülessen.

2024. 06. 26. 10:37
LÁZÁR János
Lázár János Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János már korábban bejelentette, hogy nem indul 2026-ban az egyéni országgyűlésiképviselő-választáson. Az építési és közlekedési miniszter döntéséről a Rádió7 múlt heti Közös nevező című műsorában is beszélt – írja a Délmagyarország.

Lassan 24 éves parlamenti képviselői mandátummal rendelkezem, vagyis majdnem negyed évszázada vagyok már országgyűlési képviselő. Kellő megfontolás és alapos meggondolás után arra a meggyőződésre jutottam, hogy 2026-ban nem indulok az országgyűlési választáson egyéniben

– mondta a rádióban Lázár János. Kiemelte: a választókerületnek, Hódmezővásárhely és Makó térségében mindenképpen új országgyűlési képviselője lesz.

Hogy ki lesz a jelölt, majd eldönti a Fidesz–KDNP, és hogy ki lesz az egyéni országgyűlési képviselő, arról 2026-ban a választópolgárok többsége dönt. Véleményem szerint az lenne a legjobb és legbölcsebb megoldás, ha még idén kiválasztanák a jelöltet. Több lehetőség is van, eléggé erős az utánpótlás, sokan „épültek fel” az elmúlt időszakban. Vannak ismert arcok és új lehetőségek is, hogy közülük ki lesz a jelölt, erről helyben és központilag dönt majd a Fidesz és a KDNP. Szeretném, ha novemberre ez a vita lezárulna. A casting már folyik, de fel kell majd pörgetni

– fejtette ki Lázár János, aki hangsúlyozta, hogy számba kell venni a választási eredményekből következő aktuális feladatokat. Ebben az első helyen kell hogy álljon a Fidesz–KDNP új országgyűlési képviselőjének kiválasztása. Lázár János ismételten megerősítette: tartja magát a bejelentéséhez, vagyis ő biztos nem indul, ezt már eldöntötte.

Jó, ha az ember maga látja be, veszi észre, hogy mikor van szükség a megújulásra. Másrészt sok mindent csináltam már a politikában és sok mindent szeretnék még. Vagyis a döntésem nem arról szól, hogy nem kívánok politikával foglalkozni. Aki ismer, tudja, hogy van bennem ambíció és 49 éves vagyok, a legjobb formában és a legjobb állapotban, számos nagyon jó év áll előttem. Határozottan mondhatom, vannak politikai elképzeléseim és terveim, de a választókerülettel kapcsolatos munkám szeretném lezárni. Úgy gondolom, jó 25 év után el is jön az ideje a váltásnak. Fontosnak tartom, hogy átadjam a lehetőséget valaki másnak

– szögezte le Lázár János.

Borítókép: Lázár János (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.