Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ma már 31 fok is lehet + videó

A Balatonnál szeles időre kell készülni.

2024. 06. 24. 7:04
Napos időjárás
Napos időjárás Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kissé borús, néhol esős, változékony időre ébredhetünk hétfőn, ám a felhős tájakon még délelőtt felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és napközben általában kevés, a délnyugati tájakon kissé több felhő lehet az égen – jelentette a HungaroMet. Csapadék nem várható, de az északi, északkeleti szél többfelé ismét megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű,

a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő éjszaka az ország északkeleti felén nagyrészt derült idő várható, míg délnyugat felől tovább növekszik a fátyolfelhőzet. Reggelre a délnyugati határvidéken meg is vastagodhat a felhőzet, melyből hajnaltól már zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél veszít erejéből, de még több helyen, főként az Alföldön lehetnek élénk széllökések. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 14 és 19 fok között várható, ennél hidegebb az Északi-középhegység hidegre hajlamos, szélvédett helyein lehet.

A Balatonnál a mérsékelt északi, északkeleti szelet gyakran élénk széllökések kísérhetik.

A nyugati medencében időnként, főként reggel, majd a délután folyamán egy-egy erősebb, óránként 40 kilométeres erősséget közelítő lökés is előfordulhat.

Kora estére átmenetileg mérséklődik majd a szél, ritkulnak az élénk széllökések.

A Velencei-tónál mérsékelt északias légmozgás várható. Reggel többfelé még erősen felhős lehet az ég, majd csökken a felhőzet, és napközben már sok napsütésre van kilátás, amit többször fátyolfelhők szűrhetnek. Délután gomolyfelhők is megjelenhetnek az égen, de említésre méltó csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 29 fok körül alakul. Késő este 22 fok valószínű.

A Balaton Siófoknál 23, a Velencei-tó Agárdnál 25 fokos.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.