Mínuszt mértek a Bükk-fennsíkon

Több helyen is hideg volt a hajnal.

2024. 06. 07. 20:13
Fotó: Ir Solyanaya: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/megfazas-tel-fagyott-jeg-632364/

Fotó: Ir Solyanaya: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/megfazas-tel-fagyott-jeg-632364/
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei első nyári fagy is megvolt a Bükk-fennsíkon – írta a Mohos-töbör közösségi oldala alapján a Heves Vármegyei Hírportál. Mint jelezték, csütörtökön hajnalban az idei első nyári fagyot rögzítették a Mohos-töbörben.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1,4 fokon, 4 óra 50-kor állt be a Miskolci Egyetem-Földrajz-Geoinformatika Intézet által üzemeltetett meteorológiai állomás adatai szerint.

A Bükk-fennsík más területein is fagyosan indult a nap, a Kerékgyártó Róbert és csapata által monitorozott Vörösmeteor-töbörben mínusz 0,6 fokig hűlt a léghőmérséklet.

Az intézet röviden elemezte a tavaszi szezont is. A Mohos-töbörben az évszak szélsőértékei mínusz 15,6 fok és plusz 24,2 fok voltak, 6,5 fokos középérték mellett. Jelezték, hogy 69 fagyos nap volt, emellett 13 zord nap, azaz mínusz 10 fok alá csökkent a hőmérséklet.

A mínusz 15 fokot elérő vagy azt meghaladó napi legalacsonyabb hőmérsékletű napok száma egy volt. A 2024-es tavasz során az országban nem rögzítettek ennél alacsonyabb léghőmérsékletet (amatőr méréseket beleértve), így a mért érték az országos nem hivatalos legalacsonyabb hőmérsékletű napja is egyben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.