Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Országos figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt, de rövidesen tetőzik a kánikula

A mai napon is marad a nyári meleg.

2024. 06. 28. 6:47
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napsütés mellett ismét erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és a déli óráktól újból nő a záporok, zivatarok számossága, melyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet – olvasható a Hungaromet.hu előrejelzésében. A Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon valószínű a legkevesebb helyen csapadék, majd este már keletebbre is csökken a csapadékhajlam. A zivatarokat leszámítva többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 20 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Figyelmeztető előrejelzést adtak ki Magyarország területére péntek éjfélig

Ma a zivatartevékenység súlypontja már jellemzően a Dunától keletre eső területekre helyeződik, azonban néhány cella a Dunántúlon is előfordulhat. A zivatarokat – főként keleten – felhőszakadás (>25-35 mm, néhol >50 mm sem kizárt), viharos (~60-70 km/h) széllökés, illetve jégeső (~1-2 cm) is kísérheti.

Orvosmeteorológia

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar – írja a Köpönyeg orvosmeteorológiai előrejelzésében. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget!


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.