Szókovács Péter: Fejlődő pályára állíthatjuk Gyöngyöst + videó

Ellenzéki fellegvárat hódítottak el a kormánypártok Heves vármegyében. Gyöngyöst kisebb megszakítással két évtizede vezette a baloldal, Szókovács Péter most óriási fölénnyel előzte a polgármesteri címért folytatott harcban a szocialista Végh Attilát és a civil Nagy Attilát.

2024. 06. 22. 9:30
Forrás: Képernyőfotó - Videa
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez az elmúlt két évtized nem múlt el nyom nélkül – mondta a Magyar Nemzetnek a jobboldal történelmi győzelme után Szókovács Péter, a kormánypártok Gyöngyösön megválasztott leendő polgármestere. A hevesi várost egy ciklusnyi megszakítással két évtizede vezeti a baloldal. A Városom Szeretlek Egyesület és a Fidesz–KDNP jelöltje most nagyon megverte kihívóit. A szocialista, de közös baloldali jelölt Végh Attilára hét, míg a Változást Akarunk Gyöngyösön civil szervezet által indított Nagy Attilára húsz százalékot vert rá. 

Szókovács Péter azt mondta, az a fajta városkép, amit most Gyöngyös ad, az elmúlt két évtized lenyomata. Meglátása szerint az, hogy a város nem használta ki lehetőségeit, nem fejlődött, ez most visszaköszönt. 

Az eddigi baloldali városvezetés szerinte ugyanis sok mindent elmulasztott. Kiemelte, hogy hiányzott a megfelelő kommunikáció, amit a város nem tett meg számos partner felé. Nem volt hatékony kapcsolat a vállalkozásokkal, és a civil szférával is nagyon sok konfliktusa volt a városvezetésnek. Ez az a szemléletmód, amin a többi között változtatni fognak – vetítette előre Szókovács Péter.

A leendő polgármester beszélt arról is, hogy Közös Nevező programjuk egyik legfontosabb eleme, a cigányság lakta városrész, a Duránda kérdése, amit kiemelkedően kezelni kívánnak. 

– Az elmúlt két évtizedben ugyanis a Duránda helyzetét a városvezetés konzerválta. Számos, az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan olyan állapotban van, ami méltatlan körülmények közé sodort embereket. Ezen változtatni kell – tette világossá a politikus, de nagyon súlyos probléma a drogfogyasztás és drogterjesztés helyzete is. Ez ellen minden erővel fel fognak lépni, ígérte Szókovács Péter.

– Gyöngyös lakosságszáma egyébként drasztikusan csökkent még a hasonló méretű városokhoz képest is. Az pedig, hogy fiatal családokat veszít a város, nagy mértékben befolyásolja a település gazdasági helyzetét is. Ezen változtatni kell – mondta. Programjukkal azonban az elkövetkezendő évtizedben fejlődő pályára állíthatják Gyöngyöst. – Gyöngyösön ugyanis rendnek kell lennie, azt a jövőképet pedig, amit a gyöngyösiek látni szeretnének, a következő években meg lehet valósítani – tette hozzá végül Szókovács Péter.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.