Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Szombathelyen sem hazudtolja meg magát a baloldal: politikus támadt újságíróra

Hangfelvétel is bizonyítja, hogy a politikus mit tett.

Forrás: VAOL2024. 06. 08. 13:26
Tóth Kálmán a rendőrségi intézkedés helyszínén, a Vas Néének azt mondta, nem ült az autóban, amikor az igazoltatás történt
Forrás: Vas Népe/Olvasó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken Szombathelyen rendőri intézkedés történt. A Vas Népe egyik munkatársa a helyszínen járt és fényképet is készített arról, hogy Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely Egyesület baloldali jelölő szervezet frakcióvezetője, önkormányzati képviselője és elnöke is ott volt – írja a Veol.

A Vas Népe újságírója a rendőri helyszíneléstől néhány száz méterre kérdezte a közterületen sétáló Tóth Kálmánt az esetről. A baloldali politikus nem volt közlékeny, a kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni. A beszélgetést az újságíró a telefonjára rögzítette. 

A hangfelvételen jól hallható, hogy az újságíró azt mondja Tóth Kálmánnak, hogy „kérem, vissza a telefonomat!”

Ugyanis a baloldali politikus elvette az újságíró telefonját. Az esetet a lap fotóriportere egy autóból követte végig.

Még aznap éjjel Tóth Kálmán egy közleményt juttatott el a Nyugat.hu-nak, amiben azt írja, hogy „Számomra érthetetlen módon megjelent a Vas Népe fotósa és újságírója, akik szintén rendkívül agresszívan viselkedtek. Ijesztő és támadó fellépésük nagyon megrémített.”

A Vas Népe visszautasítja a baloldali politikus kijelentéseit, mivel munkatársaik szakszerűen, higgadtan végezték a munkájukat, a sajtóetikai szabályokat betartva kérdezték Tóth Kálmánt.

Az üggyel kapcsolatban a lap megkereste a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahol azt közölték, hogy a szombathelyi rendőrkapitányság büntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit. Jelenleg bővebb információt nem áll módukban adni.

Borítókép: Tóth Kálmán a rendőrségi intézkedés helyszínén (Fotó: Vas Népe/Olvasó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.