Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

„Túl jószívű, nem is ért a pénzügyekhez” – így mentegették a milliárdos piramisjáték kitervelőjét

Nem ért a pénzügyekhez, különben is, túl jószívű – többek között ezzel mentegették letartóztatása után annak a milliárdos csalássorozatnak a kiagyalóját, akinek bűnbandája 1200 embert vert át az elmúlt években. Az országos piramisjáték-biznisz miatt végül rengeteg ember, köztük Magyar Péter bizalmi embere is a vádlottak padjára került. S. Máriát négy évre ítélték.

2024. 06. 01. 8:29
Forrás: Metropol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Villanyszerelő volt, nem értett a pénzügyekhez – ezt nyilatkozta a milliárdos piramisjáték miatt 2012-ben elfogott F. Attiláról az akkor még szabadlábon lévő ikertestvére, aki nem sokkal később ugyancsak rács mögé került.

F. László azzal is mentegette fivérét, hogy ő „nem ért a banki ügyletekhez", ugyanakkor „túl jószívű, könnyen megbízik az emberekben0”. Sőt, a férfi arról is panaszkodott, hogy elfogásakor csak százezer forint volt F. Attila zsebében.

A hatóságok ugyanakkor mindezt másképp gondolták és felszámolták a bűnszervezetet.

Ismert, a csalássorozat szálai a 2010-es évekig vezetnek vissza. Ekkor döntött úgy egy nagykátai ikerpár, hogy kiépít egy egész országon átívelő piramisjátékot. A Magyar Péter bizalmasát, S. Máriát is a soraikban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is. Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de a feltételezhetően külföldre került pénzből alig került elő valami.

Az ügyben 2018-ban született jogerős döntés, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, F. Attila jelenleg is fegyházban van, ám hamarosan szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter bizalmasa már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben, miután négy évre ítélték többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt.

S. Mária, aki Magyar élettársának az édesanyja, a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott. Ráadásul, az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat, hogy F. Attilát 2012-ben letartóztatták, akivel addig szoros kapcsolatban állt. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.