Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Varga Barnabásról különleges felvétel került elő

Az Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott csatára Ausztriában töltötte pályafutása nagy részét.

2024. 06. 26. 8:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elképesztő, hogy most a tévében szerepel, nyolc évvel ezelőtt pedig még itt szaladgált – mondta Varga Barnabásról egykori csapattársa, Daniel Kopcsandy. Az SV Eberaunál, ahol a magyar csatár amatőr labdarúgókét játszott, Varga volt csapattársai büszkék „Boanira”, ahogyan Magyarország első gólszerzőjét nevezik ezen a tornán – írja a Kisalföld.

– Ez tulajdonképpen egy tipikus Boani-gól volt, olyan, mint amilyeneket az Eberauban szokott volt lőni – elemezte a Svájc elleni gólt Lukas Spirk.

Varga Barnabás ifjúkorában játszott az SV Eberau csapatában. Szentpéterfán nőtt fel, közvetlenül az osztrák határnál. Az Eberau–monyorókeréki sportpálya és a magyar település között alig két kilométer van. Az edzésekre kerékpárral járt.

Olyan ember volt, aki szeretett focizni, akiben megvolt a tehetség, de mindig az volt az érzése az embernek, hogy csak szórakozni akart, semmi több

– mondta az SV Eberau korábbi elnöke, Manfred Lakovits.

A fordulópont 2013-ban jött el, amikor sikerült Paul Gludovatzot szerződtetni edzőnek. – Eleinte voltak problémái Boanival, de aztán jó útra terelte – mondta Lakovits.

Vargát aztán 2016-ban az SV Mattersburg szerződtette. Ott azonban csak egy Bundesliga-gólt szerzett. Nehéz évek következtek, mire már szülőhazájában, Magyarországon sikerült áttörnie. Először a Gyirmót FC Győr színeiben játszott Varga Barnabás az NB I-ben. Ezt követően Paksra igazolt, majd a bajnok Ferencváros tavaly már 800 ezer euróért szerezte meg a játékjogát.

Borítókép: Varga Barnabás az SV Eberau tagjaként (Forrás: Kisalföld)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.