Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Wintermantel lebuktatta Karácsonyékat: így trükközik az újraválasztott polgármester, hogy papíron elkerülje a csődöt

A politikus arra is felhívta a figyelmet, Újpesten politikai bosszúhadjárattal indíthatja második ciklusát a baloldal.

Forrás: Hír Tv2024. 06. 28. 21:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely főpolgármester május 21-én a Fővárosi Közgyűlés hatáskörét elvonva döntött a BKK 50 milliárd forintos likviditási válságának kezeléséről, jelentette ki korábban Vitézy Dávid. Wintermantel Zsolt a Hír TV Napi aktuális című műsorában mondta el a véleményét a fővárosi baloldal második ciklusának kezdetéről.

 

A régi nóta: 50 milliárdos burkolt hitel, miközben állítólag minden rendben Budapesten

– Azt a pénzt, amit a fővárosi önkormányzatnak kellett volna a BKK-nak kifizetnie a közösségi közlekedés működtetésére, azt nem a város fizette ki, hanem pénzintézeteken keresztül ezzel a faktorálási technikával kapta meg a BKK, amit az idén befolyó bevételekből fizetett vissza a főváros – fogalmazott Wintermantel Zsolt, majd rámutatott:

ez azt eredményezte, hogy az idei kötelezettséget, ami az első fél év működéséhez lenne szükséges a BKK-nak, azt ugyancsak nem tudta a fővárosi önkormányzat kifizetni, ezért újra ehhez a faktorálási művelethez folyamodtak.

Karácsony Gergely és a baloldal ténykedésére az tette fel a pontot, hogy a kampány alatt minden lehetséges fórumon, így a főpolgármesteri vita során is azt hangsúlyozta, hogy Budapest költségvetése stabil és rendben van – mutatott rá a politikus.

Íme a teljes felvétel a beszélgetésről:

 

A második ciklust megkezdve Újpesten is tokozódik a baloldal

Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi polgármestere a saját közösségi oldalán hívta fel a figyelmet az Újpesti Hírek bejegyzésére: a helyi média politikai bosszúhadjáratot emleget. Azt írták: A DK vezette baloldali többség az újpesti képviselő-testület csütörtöki ülésén, előzetes egyeztetés nélkül felrúgta a rendszerváltás óta bevett gyakorlatot, miszerint a képviselői mandátumok arányában osztják el a különböző tisztségeket – olvasható a bejegyzésben.

Pár kivétellel megszüntették valamennyi, a Fidesz által delegált külsős bizottsági tag mandátumát és a delegáló szervezet, illetve az érintettek megkérdezése nélkül raktak át egyik bizottságból a másikba tagokat – mutatott rá az Újpest Hírek. 

Hogy teljesen nyilvánvalóvá tegyék a politikai leszámolási szándékot, a június 9-i önkormányzati választáson mandátumot nyert és októbertől a képviselő-testület tagjaként dolgozó fideszes képviselőket egytől egyig visszahívták a jelenlegi céges pozícióikból – írták.

 

Borítókép: Wintermantel Zsolt a Hír TV műsorában (Forrás: Képernyőkép/Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.