A balatoni vendéglőkben 40-50 fokos hőségben dolgoznak

Másfél hete tart a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó, ezekben a napokban a strandokon óriási a tömeg. Egy balatoni szövetség a nyaralók türelmét kérte, mivel az éttermi dolgozók is emberek, akik emberfeletti munkát végeznek a kánikulában.

2024. 07. 16. 21:53
Illusztráció Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) felhívta a figyelmet arra, hogy a balatoni éttermek dolgozói a turisták türelmét kérik, ugyanis a legtöbb pincér és konyhai dolgozó pokoli hőségben végzi a munkáját – írja a Világgazdaság. Fekete Tamás, a szervezet alelnöke hangsúlyozta: az éttermek konyháiban pokolian forrók ezek a napok, ahol a pincérek és a konyhai dolgozók emberfeletti körülmények között dolgoznak. – Miközben mi italokkal és ízletes ételekkel hűsölünk, ők a forró gőzben és a tűzhelyek mellett izzadnak, hogy kiszolgáljanak minket.

Gyakran 40-50 fok körüli hőmérsékletben dolgoznak, elviselhetetlen párában, nehéz fizikai munkát végezve. Ennek ellenére sokszor nem kapnak kellő tiszteletet és megbecsülést. A türelmetlenség, a gorombaság és a panaszok sajnos mindennaposak a vendéglátásban

– hangsúlyozta a szervezet.

 

Online akció indult

Éskovács Péter, a BTSZ tanácsadója minden vendéglátásban, turizmusban tevékenykedő szervezetet arra kért, hogy a közösségi médiában forduljanak a nyaralókhoz, hogy legyenek türelmesebbek az éttermekben.

Az akció támogatóit arra kérik, hogy minden posztban használják a „Ne csak ízlelgesd, de becsüld is a konyhai dolgozók munkáját!” mondatot, és használják a #tiszteletakonyhanak és #tiszteletapincereknek hashtageket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.