A felborult katamarán utasai és a gumimatracos ámokfutó is elkerülte a balatoni tragédiát

De nem maguknak köszönhetik.

Forrás: Police2024. 07. 29. 13:44
illusztráció Fotó: Police
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felborult katamarán utasait, elsodródott gumicsónakost és SUP-osokat, műszaki hibás kishajókat, valamint egy erősen ittas férfit – aki egy gumimatraccal akarta átszelni a Balatont – segítettek ki szorult helyzetből a vízimentők vasárnap a viharban – írja a rendőrségi portál. A vízi rendőrök tíz esetben összesen tizennégy embert mentettek ki a tóból.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet arra, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorlás hajók kivételével).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.