A fülbevalójáért és a mobiljáért vertek agyon egy idős asszonyt Borsodban

Vádat emeltek a fiatalkorú elkövetővel szemben.

2024. 07. 23. 10:35
Illusztráció Forrás: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy fadarabbal vert halálra egy nyolcvanhárom éves nőt Borsodban az a fiatalkorú férfi, akivel szemben minősített emberölés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség. A fiatalkorú vádlott tavaly januárban egy borsodi településen három kiskorú fiútestvérével ment át az idős nő házához, ahol korábban kisegítő munkát végzett. A vádlott azt tervezte, hogy készpénzt és értéktárgyakat fog eltulajdonítani.

A szomszédban lakó kiskorú fiúnak elárulta, mire készül, és azt mondta neki, ha tervét senkinek nem mondja el, tízezer forintot ad neki. Ezután a vádlott a ház bejáratánál összeveszett a sértettel, majd bement a lakásba, ahol pénzt keresett. Később a sértettet földre lökte, és

egy félméteres fadarabbal, valamint kézzel is ütlegelte. A férfi elvette az eszméletlen idős nő fülbevalóját és mobiltelefonját,

majd az udvaron lévő kiskorú fiút megfenyegette, hogy ha bárkinek elmondja a látottakat, „véresre veri”.

A sértett a bántalmazás miatt a helyszínen elhunyt, életét az azonnali orvosi segítség is csak eshetőlegesen menthette volna meg. Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.