A HÉV után most a metrót szállta meg a rendőrség

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai ezúttal az M2 metró vonalán tartottak ellenőrzéseket, amelynek célja az utasok szubjektív biztonságérzetének javítása. Azonban a Vitézy Dávid által felvetett BKK-rendészet felállítását Karácsony Gergely továbbra sem támogatja.

2024. 07. 29. 12:59
Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy erőket mozgósított a BRFK és a BKK július 26-án: a jegyellenőrök és rendőrjárőrök összehangoltan ellenőrizték az M2-es metrót, valamint állomásait.

A BKK által lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint, a pénteki akció keretében az ellenőrök kiemelt létszámban, kilenc csoportban mozogva, a metróvonal teljes hosszán ellenőrizték az utazási jogosultságot, valamint kiszűrték a szabálytalankodókat. 

A közös akciók folytatódnak, az együttműködésben részt vevők célja, hogy azok hatékonyságát – a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve – tovább növeljék

– írta a BKK, majd hozzátették, a BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosi tulajdonú közszolgáltatókkal, valamint az állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet, ezért a járatok mellett a buszsávok szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzi partnereivel.

Úgy tűnik tehát, hogy egyre nagyobb szükség lenne a Vitézy Dávid által beígért BKK-rendészetre, amelynek a feladata a közösségi közlekedési járművek ellenőrzése lett volna, azonban a kampányban az azóta újraválasztott főpolgármester, Karácsony Gergely egyértelműen jelezte, hogy nem támogatja az ötletet. 

Amint arról már korábban is beszámoltunk, a BKK és a BRFK közös akciója keretében korábban a H8-as és H9-es HÉV vonalát ellenőrizte, amelynek részeként tíz nap alatt 36 utast fogtak el és 42 embert állítottak elő a rendőrök. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.