A Magyar Karate Szakszövetség is reagált a kisgyermeket felrúgó karatemester ügyében

Súlyos lépéseket tesznek.

2024. 07. 18. 13:53
MJA_2320
Illusztráció. A szolnoki Kalandpark. Fotó: Mészáros János/Új Néplap
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetség és az egész magyar karatetársadalom mélységes felháborodással értesült a sajtóból a szolnoki kalandparkban történt megdöbbentő gyermekbántalmazási esetről, amely egy karatés edzőhöz köthető – reagált a Magyar Karate Szakszövetség a közösségi oldalán, miután tegnap nyilvánosságra került a szolnoki kalandparkban történt eset, ahol egy férfi olyan erővel rúgott egy kisfiúba, hogy az a levegőben megpördült, majd arccal előre a földre zuhant.

A történtek miatt miatt a szolnoki kalandpark feljelentést tett a rendőrségen, az ügyvezető  úgy nyilatkozott, az elmúlt hét második felében egy gyerekcsoport érkezett, amikor egy kolléga jelzése alapján visszanézték a felvételen a jelenetsort, amelyen jól látszik, hogy egy felnőtt felrúg egy kisgyermeket. 

Azóta kiderült, hogy a férfi, aki a kisfiút bántalmazta, egy jászberényi sportszervezet vezetője. Agócs Tibor, a Yakuzák Se elnöke, szakmai vezetője szerdán egy közleményt adott ki, amelyben elnézést kér és lemond minden tisztségéről.

A szakszövetség közölte:

az egész karatetársadalom, illetve közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karatemesterei elhatárolódnak a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől.

A Magyar Karate Szakszövetség arra is kitért, hogy az eset miatt további intézkedéseket is tesznek, így fegyelmi, valamint az etikai és gyermekvédelmi szabályzatának megfelelő eljárásokat megindítják az érintettel szemben, és az eljárás lefolytatásának végéig eltiltják mindennemű karateoktatási tevékenységtől.

Kihívták a bántalmazó karate mestert

A karatemester etikátlan bánásmódja miatt többen felszólaltak a közösségi médiában, volt, aki érintettként mesélte el történetét, vagy szülőként látta, hogyan bánik a gyerekekkel, és akadt, aki egy küzdelemre hívta ki bántalmazó férfit. Kunkli Tivadar thai box világbajnok is a Facebookon üzent Agócs Tibornak:

„Én is hírét vettem annak, hogy a szolnoki kalandparkban egy karatemester felrúgott egy kisgyereket. Ez nem sporthoz méltó viselkedés. Hatvanéves vagyok, soha nem hívtam ki még senkit. Bármilyen szabályrendszerben kihívlak, mondd az időpontot, hol és mikor, ne légy gyáva, ne bújj el!” – mondta a sportoló. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.