Magyar Péter továbbra sem bírja a kritikát, most egy balos közvélemény-kutatóba szállt bele

A Tisza Párt elnökének nem tetszett a belvárosi randalírozásáról szóló felmérés és annak eredménye, ezért beleszállt a Publicus Intézet vezetőjébe. Magyarék mindenkinek nekiesnek, aki olyat mond, ami nem tetszik nekik, de nem riadnak vissza a tettlegességtől sem.

Forrás: Index2024. 07. 31. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymásnak esett Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és Pulai András, a Publicus Intézet igazgatója egy közvélemény-kutatási eredményről beszámoló reggeli Index-cikk miatt. A Facebookon megosztott írás alatt írt kommentet Magyar Péter, aki azzal próbálta meg hitelteleníteni a felmérést végző céget, hogy az februárban még 24 százalékra mérte Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő pártját, ami végül nyolc százalékot ért el júniusban. Erre Pulai is kommentben válaszolt, és azt írta, hogy februárban még nulla százalékon volt a Tisza, illetve örömét fejezte ki, hogy ezzel a Magyartól kapott megjegyzéssel megúszta, mert a tinikkel diszkóbotrányba keveredett EP-képviselő akár meg is verhette volna. 

Magyar Péter reagált erre, hazugsággal vádolva a Publicus igazgatóját, mert a Tisza-elnök szerint a cég a választáshoz közeledve már próbált korrigálni, akkor már csak hat százalékkal mérték felül a DK-t és négy százalékkal alul a Tisza Pártot. Emellett azt a kérdést is feltette Pulainak, hogy a felmérést a DK vagy a Fidesz, netán közösen rendelték-e meg. A Publicus-vezér nem maradt adós a válasszal, és felhívta Magyar figyelmét, hogy egy felmérés nem egy jövőbeli állapotot vizsgál, hanem egy múltbeli pillanatot rögzít, illetve hogy a közvélemény nem stabil, folyamatos mozgásban van, hétről hétre, adott esetben napról napra változik. 

Magyarnak címezve hangsúlyozta: teljesen öncélú hazugság kiválasztani egy időpontot, ezzel egy kutatást a múltból, majd azt a jelenre vonatkoztatni.

 

Bedurvult a diszkózós EP-képviselő

Ezen a ponton váltott Magyar Péter élesebb hangnemre, mert szerinte világossá vált, hogy Pulai hazudott, amikor februári mérésről beszélt, mert Magyar szerint kiderült, hogy mind májusban, mind júniusban totálisan fals adatokat hoztak ki a pártok támogatottságáról. 

És azt szeretné, hogy ezt a mostani felmérését – amiről nem árulja el, ki fizette – bárki elhiggye, hogy hiteles. És egyébként egy »független« intézet vezetőjeként személyeskedő megjegyzéseket tesz egy párt vezetőjére, aki kritikát fogalmaz meg…

– írta Magyar.

Pulai András viszonválaszában azt állította: Magyar úgy próbálja a számára kellemetlen dolgokat, ügyeket eltüntetni a nyilvánosságból vagy diszkreditálni azokat, hogy nekiáll bullyingolni mindent és mindenkit, akinek az adott ügyhöz köze van. „Ez minden, csak nem európai magatartás, javaslom, hogy ezzel próbáljon meg szembenézni. És ez nemcsak a kommentes bullyingra vonatkozik, hanem az esetleg elvett telefonra vagy az ujjtöréssel fenyegetésre is” – fogalmazott a Publicus igazgatója. 

Nem ez az első alkalom, hogy Magyar nekiesik annak, aki nem tetszik neki 

Ahogy arra Pulai is utalgat, Magyar Péter kifejezetten gyengén viseli a kritikát, volt már rá példa, hogy a HVG tényfeltáró újságíróját, Dezső Andrást is propagandistának bélyegezte, de bárki, aki kérdőre vonja, 

szempillantás alatt válhat a rogáni propagandagépezet részévé. 

Magyar Péter korábban az ATV stúdiójából is kivonult, mert a műsorvezető megkérte, hogy ne hazudjon róluk. Amikor pedig egy belvárosi szórakozóhelyen levideózták, akkor rátámadt a felvételeket készítő férfira, kicsavarta a kezéből a telefont és a Dunába dobta. 

Borítókép: Magyar Péter, a Tisza Párt európai parlamenti képviselője (Fotó: Hatlaczki Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.