Bevetették a drónokat az M7-esen

Nem is maradtak el a büntetések.

2024. 07. 13. 12:29
Fotó: Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellenőrzéseket hajtottak végre drónok segítségével csütörtökön a somogyi rendőrök az M7-es autópálya Somogy vármegyei szakaszán – közölte a rendőrség. Az intézkedés elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére és a követési távolság betartására irányult.

Az ellenőrzés időszakában a rendőröknek összesen tizenegy szabálytalanul közlekedő sofőrrel szemben kellett intézkedniük.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint ebből a járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. Előzési tilalom esetén ezen járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.