Busás prémiumot kapott az utasokat lepulykázó Walter Katalin

Karácsony Gergely szerint az utasokról lekezelően beszélő BKK-vezérigazgató idén is megérdemelte a pénzjutalmat.

2024. 07. 22. 13:07
KARÁCSONY Gergely; WALTER Katalin
Karácsony Gergely főpolgármester és Walter Katalin a BKK vezérigazgatója Fotó: Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely szerint az utasokat pulykákhoz hasonlító BKK-vezérigazgató is megérdemelte a prémiumot – hívta fel a figyelmet a Pesti Srácok. Mint arról lapunk is beszámolt, a fővárosi önkormányzat által terjesztett híresztelések ellenére továbbra sincs jó anyagi helyzetben Budapest, köszönhetően az elmúlt évek gazdálkodásának. Ennek ellenére Karácsony Gergely úgy döntött, megjutalmazza a fővárosi cégek vezetőit, többek között a közösségi közlekedésben utazókat lepulykázó Walter Katalint.

A BKK vezérigazgatójának több mint 11 millió forintos prémium üti a markát.

A hírt Vitézy Dávid sem hagyta szó nélkül közösségi oldalán, úgy fogalmazott: 

Walter Katalin prémiuma önmagában elfogadhatatlan csak amiatt is, mert a járatritkítás utáni lebukás után azt mondta, hogy az utasokkal azért nem egyeztettek, mert a felszolgált pulykákat sem szokták Hálaadás előtt megkérdezni a sorsukról.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a BKK vezetője év elején tervezett járatritkításával kapcsolatos közfelháborodásra reagálva egy háttérbeszélgetésen kijelentette: 

nem volt szükség egyeztetésre az utasokkal a döntés meghozatala előtt, mert az olyan lett volna, mintha „hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele”. 

A Pesti Srácok szerint Walter Katalin életútját megnézve kijelenthető: nem csupán egy cégvezető a sok közül, a BKK vezetője ugyanis már régebben is felbukkant baloldali körökben. Bajnai Gordon korábbi baloldali miniszterelnök politikai visszatérését egyengette 2013-ban: Walter fél évig az egykori kormányfő kabinetfőnöke volt a Bajnai köré felhúzott Együtt pártban – emlékeztetett a hírportál.

Felidézték, utána egy időre Walter visszatért az üzleti életbe, majd 2019-ben bukkant fel újra, amikor elfogadta a CEU felkérését, hogy vezérigazgatóként az év szeptemberében ő irányítsa a Soros-egyetem Bécsbe költözését. A következő évben pedig Karácsony Gergely bejelentette, hogy őt nevezi ki a BKK élére. 

Annak ellenére, hogy a főváros költségvetése a baloldali főpolgármester tevékenykedése óta egyre csak apad, a BKK vezérigazgatója nem először vehetett fel busás prémiumot. 

– hangsúlyozta a Pesti Srácok, majd kiemelték: tavaly például Karácsony 9,96 millió forint prémiumot adott Walternek. Ahogy akkor, az újrázó városvezetőnek sikerült ismét megmagyaráznia a döntést – jegyezték meg.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.