Egykamionnyi „pipás” és „csíkos” cipőre bukkantak az M5 autópályán

A vagyoni kár meghaladja a százmillió forintot.

2024. 07. 29. 10:00
Illusztráció Fotó: NAV
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel tízezer, pontosan 9888 pár hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében, egy bolgár teherautó közúti ellenőrzésekor. A hatóság tájékoztatásából kiderült, 

a járőrök az M5-ös autópályán végeztek rutinszerű közúti ellenőrzést még július 22-én, a sofőr által bemutatott okmányok alapján pedig a jármű hatszáz pár cipőt szállított Görögországból Csehországba. 

A cipősdobozok szúrópróbaszerű átvizsgálásakor azonban a pénzügyőrök gyanúsnak találták a cipőket, amelyekről a védjegyek jogosultjának képviselői is megállapították, hogy hamis termékek. 

Mint írták, 

a lábbeliken a márkákra jellemző pipákat és a csíkokat olyan plusz kiegészítőkkel vették körül, amelyek könnyen eltávolíthatók.

– A pénzügyőrök lefoglalták a 9888 pár cipőt, amivel több mint 123 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosnak – közölte a NAV, amely iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indított az ügyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.