Egyre nő az Erzsébet-táborban résztvevő gyerekek száma

A diákcsoportok augusztus 30-ig, vasárnaptól péntekig tartó turnusokban, biztonságos körülmények között vakációzhatnak.

2024. 07. 18. 10:55
Fotó: Arpad Foldhazi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint egymillió gyerek vett részt az Erzsébet-táborokban 2021 óta, év végére az 1,4 milliót is elérheti ez a szám – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a Fidesz parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba hangsúlyozta: a balatoni Erzsébet-táborokban a teljes szünet alatt nyaralhatnak a gyerekek ezer forint regisztrációs díj mellett. Teljes ellátást kapnak és rengeteg programjuk van, ahogy ez a Zánkán készült képeken is látszik – tette hozzá.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a diákcsoportok augusztus 30-ig, vasárnaptól péntekig tartó turnusokban, biztonságos körülmények között vakációzhatnak. Zánkán péntektől vasárnapig családi táborokat is szerveznek, így

nyár végéig a két balatoni táborhelyen összesen több mint negyvenezren pihenhetnek.

A szervező Erzsébet Alapítvány korszerű szállást, étkezést, egészségügyi ellátást, továbbá Zánkán turnusonként csaknem nyolcvan, Fonyódligeten pedig több mint negyven élményprogramot biztosít a résztvevőknek. Mindkét balatoni táborhelyen a 2021-es felújítás óta modern körülmények várják a táborozókat, és 24 órás egészségügyi ellátás is biztosított. 

A diákok koncerten, hagyományőrző, digitális kompetenciafejlesztő és sportprogramokon, ügyességi játékokon, zenei és táncfoglalkozásokon, környezetvédelmi és ismeretterjesztő előadásokon, közösségépítő, továbbá lelki, keresztény programokon is részt vehetnek, emellett kalandpark, sárkányhajózás, íjászat és sétahajózás is várja őket. 

A programok zöme az élménypedagógiára épül, azok többségét a „tesó”-k (tábori együttélést segítő operatív munkatársak), vagyis a tábori animátorok tartják, akiknek a felkészítését és képzését minden évben az Erzsébet Alapítvány végzi.

Borítókép: Foglalkozás az egyik 2024-es Erzsébet táboron (Forrás: Facebook/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.