Ezekben a városokban emelkedett a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ közzétette méréseinek eredményeit.

Forrás: MTI2024. 07. 18. 16:32
A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben a 28. héten térképen. Forrás: Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stagnálást mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján. Azt írták: a 28. héten a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége országos szinten az előző héthez viszonyítva – a mérsékelt koncentrációtartományban – stagnálást mutat. – A mintavételi helyek többségét is szintén stagnáló tendencia jellemzi – tették hozzá. A vizsgált települések közül emelkedés tapasztalható:

  • Szegeden, 
  • Székesfehérváron 
  • és a Budapest környéki agglomerációs településeken. 

Csökkenő tendencia Békéscsabán és Győrben mutatható ki. Öt vármegyeszékhelyen – Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen – továbbra is kimutatási határ alatti mennyiségben van jelen a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben.

A közzétett adatok szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapesti déli részén az emelkedett, Győrben, Pécsett, Szekszárdon, Szolnokon, Szegeden, Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, Egerben, Salgótarjánban, valamint Budapest központi és északi részén mérsékelt, máshol az alacsony tartományba esik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.