Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Gazdasági szakember kerül Eger élére

Októbertől gazdasági agármérnök végzettségű polgármester vezeti Egert: Vágner Ákos, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjeként viszonylag nagy különbséggel, kilenc százalékkal utasította maga mögé Mirkóczki Ádám regnáló polgármestert. Vágner Ákos új alapokra helyezné a városvezetést, csapatával rendezettségre és versenyképes gazdasági környezetet kialakítására törekszenek majd.

2024. 07. 02. 5:14
HMM_0051
A Fidesz-KDNP eredményvárója az egri Polgárok Házában. A képen középen: Vágner Ákos, Eger újonnan megválasztott polgármestere (Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Visszaadjuk Egert az egrieknek – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Vágner Ákos, Eger új polgármestere, aki októbertől vezeti majd Heves vármegye székhelyét. A Fidesz–KDNP politikusa Mirkóczki Ádámot váltja, aki a Jobbik színeiben, a baloldali ellenzéki pártok támogatásával nyerte el 2019-ben a mandátumot, ám 2020-ban kilépett a Jobbikból, azóta függetlenként politizált. Vágner Ákos agrármérnök és vállalkozó teljesen új irányt adhat Egernek, hiszen a civil szférából érkezik a polgármesteri székbe. A gazdasági szakembernek októbertől gyökeresen megváltozik az élete, mint mondta, a cégvezetés és a polgármesterség összeférhetetlen, ezért a következő három hónapban át kell szerveznie cégének működését, mert gyakorlatilag nem vehet részt benne.

– Esetemben összeférhetetlen az, hogy a vállalkozásomban bármilyen munkavégzésre irányuló jogviszonyt végezzek, munkavégzés szempontjából gyakorlatilag ki fogok vonulni a cégemből. Meg kell oldani a kollégák foglalkoztatását, illetve az ügyfelek kiszolgálását. Ez már folyamatban van, a cégem nélkülem, önállóan tudja majd végezni azokat a feladatokat, amelyeket az elmúlt időszakban is végzett. Jómagam csak a városvezetéssel foglalkozom októbertől – mondta Vágner Ákos, aki tulajdonosa marad az agrárszektorban tevékenykedő tanácsadó cégének. Az önkormányzati munkával kapcsolatos egyeztetések elkezdődtek, a csapatépítés folyamatban van, de végső döntés még nem született a közvetlen munkatársak, segítők és az alpolgármesterek személyéről. Megjegyzendő: gazdasági területen dolgozó szakemberként az elmúlt négy évben több mint húszmilliárd forintnyi beruházási támogatáshoz juttatták cégével Eger és térsége vállalkozásait. Polgármesterként Vágnes Ákos Eger egész gazdasági életét fellendítené.

– Nem leszünk könnyű helyzetben októberben, hiszen a város gazdasági helyzetét kívülről nem látjuk át teljesen. Ami adat, szerződés nyilvánosan elérhető, azt a következő hónapokban megvizsgáljuk. Október elejéig a jelenlegi városvezetésnek van mandátuma, ők irányítják a várost. Addigra igyekszünk minden információt begyűjteni, átlátni, illetve az átadás-átvételi folyamatban is benne kell lennie azoknak a folyamatban lévő ügyeknek, amelyekre majd a következő időszakban oda kell figyelni – mondta az új polgármester.

– Az új ciklusban versenyképes gazdasági környezet kialakítására törekszünk. Nemcsak a turizmusban dolgozóknak, hanem minden egyéb területen törekszünk erre egyrészt infrastrukturálisan, másrészt a vállalkozások számára kedvezőbb feltételrendszer kialakításával – mondta Vágner Ákos. Hangsúlyozta: Eger a történelmi múltja miatt népszerű turisztikai célpont, de a turizmus jelenleg a bevételek csekély részét hozza csak a városnak, ezért ezen a téren is fontos feladatai vannak az önkormányzatnak. – Sokkal jobb városmarketingre van szükség, és olyan programokat kell szerveznünk, amelyek segítségével turistákkal tölthetjük meg a várost – sorolta Vágner Ákos.

Eger elmúlt öt évét sorozatos viták jellemezték, Vágner Ákos ezért az egyik legfontosabb feladatának azt nevezte, hogy a közgyűlés hangulatát megváltoztassák, és békés, fejlődő környezetet teremtsenek a városnak.

– Kétharmados felhatalmazást szereztünk az új közgyűlésben, ezért a béketeremtés könnyűnek ígérkezik – mondta a leendő polgármester, aki felidézte, hogy a kampányban egyáltalán nem foglalkoztak a többi jelölttel, inkább a választókhoz fordultak, személyesen igyekeztek ismertetni az egriekkel a programjukat. – Az első feladatunk az lesz, hogy kiszabadítjuk a várost, illetve a város cégeit a viták és az egyéni érdekek fogságából – emelte ki az új polgármester.

Vágner Ákos abban bízik, hogy a jövő nyárra már szemmel látható eredményei lesznek mindennek. – Tiszta és rendezett várost szeretnénk. A napi életminőségünket befolyásoló városgondozási feladatokat jó szervezési készséggel, viszonylag gyorsan át lehet alakítani, így a meglévő, meglehetősen siralmas állapotokon akár néhány hónap alatt lehet javítani – jegyezte meg Vágner Ákos.

Borítókép: A Fidesz-KDNP eredményvárója az egri Polgárok Házában. A képen középen: Vágner Ákos, Eger újonnan megválasztott polgármestere (Fotó: Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.