Ilyen lesz idén a virágkarnevál + videó

Ötvennyolcadik alkalommal rendezik meg a Debreceni Virágkarnevált.

Forrás: Haon2024. 07. 25. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Országszerte Debrecen kulturális életéhez két eseményt kötnek az emberek: az egyik az éppen most zajló Campus Fesztivál, a másik pedig a több évtizedes hagyományokkal rendelkező Debreceni Virágkarnevál – kezdte köszöntőjét Puskás István, Debrecen alpolgármestere mai sajtótájékoztatóján – számolt be róla a Hajdú-Bihar vármegyei Hírportál.

– A közösségi összefogás nagy ereje és nagy erénye ennek az eseménynek, azon túl, hogy ezen a napon emlékezünk meg az államalapításról és Szent Istvánról is egy hagyományos, mégis mindig megújuló programmal. A város kohézióját is együtt építjük, ettől lesz más a virágkarnevál, mint bármelyik másik kulturális rendezvény – vélekedett az alpolgármester.

Fotó: Haon/ Kiss Annamarie

 

Rekordlétszámú fellépő

Az 58. Debreceni Virágkarneválon a virágkocsikat rekordlétszámú, 2000 felvonuló kíséri. A menetben fellép hét zenekar és tíz külföldi csoport Spanyolországból, Franciaországból, Olaszországból, Mexikóból, Németországból, Georgiából, Bulgáriából, Szenegálból, és Törökországból, valamint egy együttes több mint 250 dobossal Brazíliából. A felvonulás leglátványosabb eleme zárja majd a menetet, egy óriássárkány vonul majd végig Debrecen utcáin táncosok és akrobaták kíséretében – ismertette Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetőjének szavait a lap.

Elmondta, a hét folyamán megrendezik a Galiba Gyermekfesztivált is a kisebbeknek a debreceni állatkertben és a vidámparkban, illetve a fenntarthatóság jegyében a Botanica a Expót a Kölcsey Központban. – Idén is lesz Night Ride, azaz éjszakai kerékpáros felvonulás, amikor több ezer biciklis süvít Debrecen utcáin. Az esemény olyan népszerű lett, hogy idén koncerteket is szervezünk, illetve fényfestéssel és 3D-mappinggel is készülünk. A képzőművészeti programok listája is folyamatosan bővül, Refik Anadol tárlata a New York-i MoMa után ezúttal a debreceni Modemben lesz látható – tájékoztatott.

Borítókép: Debreceni Virágkarnevál (Fotó: Haon/ Kiss Annamarie)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.