Kegyetlenül megölte édesanyját egy szabolcsi nő, lépett az ügyészség

Csaknem egy órán keresztül verte, majd halálra szurkálta.

Forrás: MTI2024. 07. 08. 11:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ütötte-verte, majd halálra szurkálta idős édesanyját egy nő tavaly júniusban Nyíregyházán, vádat emeltek ellene – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség. 

Az 50-es évei elején járó nő tavaly június elsején elment édesanyja nyíregyházi lakóházához, majd őt ismeretlen okból csaknem egy órán keresztül bántalmazta. 

A vádlott a 80 éves nőt számtalanszor kézzel megütötte, megrúgta, majd egy hegyes eszközzel többször nyakon és fejen szúrta édesanyját. A testén összesen ötvenkilenc sérülést találtak, az idős nő még a helyszínen meghalt.

Halála olyan fájdalommal és szenvedéssel járt, amely a halál bekövetkeztével szükségszerűen együtt járó testi és lelki szenvedést jelentősen meghaladta

– fogalmazott a Főügyészség szóvivője.

Különös kegyetlenséggel, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat. A főügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a bíróságnak azzal, hogy legkorábban 25 év elteltével lehessen feltételes szabadságra bocsátani.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.