Két gyanúsított vallomást tett a békásmegyeri gyilkosságról

Július 4-én találtak holtan egy férfit a békásmegyeri lakásán.

Forrás: MTI2024. 07. 08. 12:36
rendőrautó
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A békásmegyeri emberölés ügyében a háromból két gyanúsított, egy 36 éves férfi és egy nő beismerő vallomást tett, a másik férfi tagadta bűnösségét – közölte sajtótájékoztatóján a BRFK.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a budapesti rendőrök három napon belül elfogták a III. kerületben történt emberölés feltételezett elkövetőit. Egy békásmegyeri lakóházból érkezett bejelentés még július 4-én 17 óra 50 perc körül a rendőrségre, miszerint egy ott lakó férfit holtan találtak. 

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért a BRFK életvédelmi osztálya halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. 

Később a nyomozás során felmerült az emberölés gyanúja, ezért a további eljárás emberölés bűntett miatt folytatódik

– írta a rendőrség.

A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket a BRFK bűnügyi bevetési osztályának beosztottjai a VI. kerületi és III. kerületi rendőrkapitányságok munkatársainak közreműködésével július 7-én  a VII. és a III. kerületben elfogtak. Az életvédelmi nyomozók a bűncselekménnyel összefüggésben egy 36 éves férfit emberölés bűntett, egy 40 éves nőt segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint egy 49 éves férfit súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt hallgattak ki gyanúsítottként, mindhármukat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat –közölték.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.