Kreicsi Bálint: Nem volt túl sikeres az elmúlt tíz év Salgótarjánban + videó

Jobboldali fordulat után a kormánypártok vezetik októbertől a nógrádi megyeszékhelyt, a közgyűlésben is kétharmados többségük lesz.

2024. 07. 10. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz év után váltották le a salgótarjániak ez eddigi baloldali városvezetést az önkormányzati választáson. A polgármesteri címet a Fidesz–KDNP, Hajrá Salgótarján Egyesület jelöltje Kreicsi Bálint nyerte el, míg a közgyűlésben nagyjából kétharmados aránnyal szintén a kormánypaartok lesznek többségben. 

„Sok oka van a fordulatnak, az egyik, hogy nem volt túl sikeres az elmúlt tíz év, ahhoz képest, hogy mit lehetett volna elérni” – mondta a Magyar Nemzetnek a megválasztott polgármester. Kreicsi Bálint szerint ezt az itt lakók is érezték, azonban ez még kevés lett volna a sikerhez. 

Az is kellett – ecsetelte a politikus – hogy széles körű összefogás jöjjön létre. Meglátása szerint egy jó csapatot tudtak összeállítani és rengeteget dolgoztak a kampányban, amivel sikeresen elérték és úgy tűnik, meg is tudták szólítani a választókat. A megválasztott polgármester azt mondja, a városban igazi közösséget akar építeni. Szerinte nem elég, ha az önkormányzat teszi a dolgát, az embereknek, az itt lévő cégeknek is befogadónak kell lenni, csakis így, közös munkával nézhet egy szebb jövő elé Salgótarján. A politikus azt is elmondta, hogy szerencsés helyzetben vannak, mivel a közgyűlésben bőséges többséggel tudják majd meghozni a legfontosabb döntéseket. Nagyon sok ugyanis a rozsdafolt, a barnamező, amiket meg kell szüntetni – magyarázta Kreicsi Bálint. Ugyanakkor gyönyörű természeti környezet veszi körül a várost, így az ipar és a turizmus együttesen hozhatja lendületbe Salgótarjánt. Hozzátette, fontos az is, hogy a közbiztonság területén is előre lépjenek, emellett pedig a szokásos önkormányzati munkát is el kell látni. 

„Igyekszünk azon lenni, hogy minél hamarabb látható eredményeket érjünk el” – fejtette ki végül Salgótarján következő polgármestere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.