Lázár János: Már látszik a fény az alagút végén

Fontos beruházást ismertetett az építési és közlekedési miniszter.

2024. 07. 17. 13:05
DSC_4707__-_Hódmezővásárhely 2024.05.25.  Kinizsi utca 10. udvara Orbán Viktor miniszterelnök , Grezsa István polgármester - jelölt és  Lázár János orsz.gy. képviselő beszédet tart
képen:
Fotó_ Török János TJ DM Délmagyar
Lázár János Fotó: Török János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elkészült az M85-ös gyorsforgalmi út kétszer két sávos szakaszán a 780 méter hosszú alagútpár – jelezte Lázár János a Facebook-oldalán. Az építési és közlekedési miniszter ismertette, hogy a biztonságos és balesetmentes közlekedést 34 kamera, segélykérő és tűzjelző nyomógombok, a forgalomirányítás LED-táblái, burkolathőmérséklet-jelzők, forgalomszámláló eszközök, útburkolati aktív prizmák, a fénysűrűségmérő szenzorok, szellőztető ventilátorok, hang- és fényjelző készülékek, valamint hangszórók szolgálják. 

Ez az első olyan magyarországi gyorsforgalmi úti alagút, amely tisztán állami beruházásban valósult meg

– tette hozzá.

Kiemelte, hogy az év egyik legnagyobb hazai útépítési projektjéhez tartozó Bécsi-dombi alagút próbaüzeme, majd a forgalomba helyezési engedélyezése után – míg 2010-ben mindösszesen három – hamarosan már 11 gyorsforgalmi út éri el az országhatárt. Ugyanakkor közölte, hogy az M85 esetében azonban csak érhetné, mivel az osztrákok a maguk oldalán nem fejlesztenek, így a határmetszési pontot illetően nincsen megegyezés.

Borítókép: Lázár János építési és közlekedési miniszter (Fotó: Délmagyar/Török János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.