Lezuhant egy mentőhelikopter, ketten meghaltak – tragikus eseményről emlékeztek meg ma a mentők

Július 31-e sötét nap a mentők naptárában.

Forrás: Facebook2024. 07. 31. 21:16
Fotó: fidelpetra
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhat éve történt a mentők történelmének egyik legszörnyűbb tragédiája – emlékezett meg közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A bejegyzésben felidézték, 2008. július 31-én égési sérülés miatt szállított kórházba egy gyermeket édesanyja kíséretében egy mentőhelikopter, amikor műszaki meghibásodás miatt Kiskunlacháza és Apajpuszta között lezuhant. 

Sörös Milos mentőápoló a helyszínen életét vesztette, Hatala János pilóta pedig néhány nappal később a kórházban hunyt el

– írták a bejegyzésben. A helikopter mentőorvosa súlyos, a gyermek és édesanyja könnyebb sérüléseket szenvedtek – így ők végül túlélték a szörnyű balesetet.

A Magyar Nemzet beszámolója a 2008-as tragédiáról ide kattintva érhető el.

Borítókép: A baleset áldozatai (Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.