Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Menczer Tamás: Az európai emberek változást akarnak

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója elmondta, hogy Brüsszelben egy lépést nem tettek a béke irányába.

2024. 07. 02. 19:46
Borítókép: Menczer Tamás államtitkár (Fotó: Bach Máté)
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amikor az Európai Unió létrejött, és amikor húsz évvel ezelőtt beléptünk, akkor volt két világos cél: Európában legyen béke és legyen jólét. Ma ebből kettő hiányzik. A béke és a jólét – fogalmazott Menczer Tamás a Facebook-oldalán megosztott videóban. A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója felidézte, hogy a kommunizmusban Magyarország a vas és acél országa volt, csak két dolog hiányzott, a vas és az acél.

Tehát most így vagyunk az Európai Unióval, hogy volt két világos cél, a béke és a jólét, és kettő hiányzik, a béke és a jólét. Az elmúlt két évben a derék brüsszeli kollégák egy lépést nem tettek a béke irányába

– tette hozzá.

Mint jelezte, arra szövetkeztünk, hogy közösen, egymást tisztelve építjük Európa békéjét. Ehhez képest nem a békét, hanem a háborút építik. Továbbá felidézte, arra szövetkeztünk, közösen építjük a jólétet, hogy az embereknek minél jobb legyen, egy-egy lépést tudjunk előre tenni időről időre, és az életszínvonal mindig egy picit növekedjen, de Brüsszelben az összes gazdasági, szankciós, energetikai, mezőgazdasági döntésükkel az európai életszínvonalat rombolták.

Jelezte, hogy a 2022-ben a magyar embereket meg tudták védeni a rezsicsökkentéssel, de van az országnak is energiaszámlája, és 2022-ben az ország energiaszámlája tízmilliárd euróval nőtt, ami nagyságrendileg négyezermilliárd forint, ezt az összeget pedig nem tudták utakra, járdákra, fejlesztésekre, bérekre fordítani.

Tehát a háborút építik, az életszínvonalat meg rombolják. Ezért mondjuk azt, hogy változás kell Brüsszelben

– szögezte le Menczer Tamás.

Borítókép: Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazagtója (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.