Most már tényleg vége a kánikulának

Hidegfront és eső hoz frissülést a hét közepén.

2024. 07. 22. 6:34
Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várva várt hidegfront vet véget a kánikulának a hét közepén, ami felfrissülést hoz az elmúlt hetek tikkasztó hősége után, és országszerte lehűlés várható. 

A Hungaromet előrejelzése szerint Nyugat felől fokozatosan közeledik a magasban a hűvösebb légtömeg, ám érezhetően csak a hét közepén éri el a Kárpát-medencét. A kedden érkező hidegfront hatására megnövekszik a csapadékhajlam is, így eleinte elszórtan, majd több helyen kell záporok, zivatarok kialakulására számítani. A hőség mindenütt mérséklődik, az éjszakák pedig igazi felfrissülést hoznak majd. A hét második felére kissé csökken a csapadékhajlam, és ismét melegedés kezdődik, de ez jelenleg nem tűnik markánsnak.

Elszórt záporra, zivatarra már hétfőn is lehet számítani, főként a nyugati határszélen, a középső országrészben és délkeleten. Jelezték, 

nagyobb területen megélénkül az északi szél a Dunántúlon, sőt néhol erős, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul. Késő estére 21 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet. Az előrejelzés szerint a záporok, zivatarok legkésőbb éjfélre megszűnnek, ezzel együtt éjszaka jelentősen csökken a felhőzet, reggelre nagy területen kiderül az ég. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 16 és 23 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hűvösebb lesz.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.