Nosztalgikus nyári időjárás várható kedden, sajnálhatja, aki nem lesz szabadságon + videó

Hajnalban azonban egy pulóver elkélhet.

2024. 07. 29. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régi, kellemes nyarakat idéző időjárás várható kedden: a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható, ami felüdülés a júliusban eddig tapasztalt forró, kíméletlen hőségekhez képest. 

Az időjárás kedd délután (Forrás: HungaroMet)

A HungaroMet szerint estig még sokfelé kísérhetik élénk, olykor erős lökések az északnyugati, északi irányú szelet, majd fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Kedden csupán a keleti országrészben élénkülhet meg az északias szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható, de a hidegre hajlamos helyeken ennél több fokkal hidegebb, vízpartok közelében pár fokkal enyhébb lehet a hajnal. Annyira hideg viszont előreláthatólag biztosan nem lesz, mint hétfő reggel volt, ugyanis a Miskolci Egyetem-Földrajz-Geoinformatika Intézet közösségi oldala szerint

mínusz 3,7 fokra, az idei nyár eddigi leghidegebb reggelére ébredt a Bükk-fennsík.

Ennek fényében külön figyelemre méltó a hőmérséklet-különbség is: még vasárnap délután 3 környékén 30,1 fokot mértek, így több mint harmincfokos hőingadozást tapasztalhattak a helyiek.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.