Ökölvívó-olimpikon a hévízi halálos szállodabaleset áldozata

Korábbi ellenfelei között ott volt Oscar De La Hoya is.

Forrás: VG2024. 07. 10. 9:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról a Magyar Nemzet beszámolt, tragikus baleset történt hétfőn délelőtt Hévízen, az Aqua Hotel bontási munkálatai közben. Mint kiderült, a munkás, akire a munkálatok végzése közben ráomlott egy fal, a magyar ökölvívó-olimpikon, az 52 éves Petrovics János volt, aki 1992-ben Barcelonában képviselte Magyarországot az olimpiai játékokon és olyan ellenfelek ellen lépett a szorítóba, mint Oscar De La Hoya vagy Paul Griffin, illetve Toncho Tonchev – írta a VG.

A Danubius Hotels Zrt. tragédiával kapcsolatban kiadott közleményében azt írta: „Az Ensana Thermal Aqua szállodában zajló felújítási munkálatok során, munkabaleset következtében, sajnálatos módon elhunyt egy, a társaságunk szerződött partnere képviseletében a munkaterületen tartózkodó szakmunkás”. Hozzátették: „A vállalkozó képviseletében a helyszínen tartózkodó személyek a szálloda munkatársaival együtt haladéktalanul a sérült segítségére siettek, és hamarosan a mentők is a helyszínre érkeztek, de a szakszerű ellátás ellenére nem tudták megmenteni az ötvenkét éves dombóvári férfi életét”.

 

A Magyar Ökölvívó-szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság és Kovács István is megemlékeztek

A dombóvári ökölvívó pályafutása során három amatőr magyar bajnokságot nyert: volt világbajnoki résztvevő, profiként több magyar és nemzetközi címmérkőzésen lépett szorítóba. Harminckét éve, 1992-ben Barcelonában képviselhette Magyarországot az olimpiai játékokon, a Paksi SE színeiben, a 60 kilogrammosok között 17. lett. Később többször klubot és edzőt is váltott, élt egy darabig külföldön is. A kétezres évek elején még aktív ökölvívó volt. 

Kovács Kokó István a tragédia kapcsán elmondta: Jancsit egy nagyon rendes, csendes, végtelenül jó szándékú embernek ismerte meg. Mindenki nagyon szerette az ökölvívó-társadalomban, és a küzdő stílusa a szurkolók között is roppant népszerűvé tette. Sajnos a civil életben nem találta meg úgy a helyét, ahogy egykor a szorítóban. – Az elmúlt években sajnos nem is nagyon hallottam felőle, nem látogatta a Veterán Bunyósok Alapítványának eseményeit – írta a Sportal nyomán a lap.

Borítókép: Petrovics János és Nick Lappert küzdelme (Forrás: Képernyőkép/YouTube/Wasserman Boxing)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.