Rendőrök és egészségügyisek is ellátogattak ma a zánkai Erzsébet-táborba

Eddig közel másfél millió gyermek vett részt a táborokban.

2024. 07. 31. 14:33
FÓNAGY János
Határon túli gyerekek az Erzsébet-táborban Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Erzsébet-táborok küldetése, hogy élményt adjanak és értékrendet közvetítsenek a táborozók felé és megtanítsák őket a természet szeretetére – hangsúlyozta szerdai, zánkai sajtótájékoztatóján a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára.

Fónagy János kiemelte, hogy az állam jelentős támogatást nyújt a táborok fejlesztésére és működésére, a létesítmények népszerűségét jelzi, hogy az idei esztendő végéig 1,4 millióra nő a különböző típusú Erzsébet-táborokban 2012 óta résztvevők összlétszáma. 

Hangsúlyozta azt is, hogy számos határon túli gyermek érkezik Zánkára, köztük a háború sújtotta Ukrajnából négy héten át közel 800 kárpátaljai magyar fiatal. Mint mondta, sok gyermek többször is visszatér a táborba nyaralni, élményeket szerezni.

Hornyák Tibor, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke elmondta, hogy a zánkai Erzsébet-táborban mintegy hatvan programban vehetnek részt a táborozók. Hangsúlyozta, hogy a foglalkozások során több alkalommal előtérbe kerül a természet és a víz fontossága és a környezetvédelem jelentősége.

Minden esztendőben érkeznek határon túlról is gyermekek a zánkai és a fonyódligeti táborba, 2012 óta összesen több mint 20 ezren

– tette hozzá. Kitért arra, hogy az Erdélyben működő Erzsébet-táborba a nyár folyamán hetente ötven erdélyi magyar és száz anyaországi magyar gyermek érkezik.

Fónagy János a zánkai táborban szervezett hősök napján vett részt, melynek során a rendvédelmi hivatást űzők és az egészségügyben dolgozók mutatták be munkájukat a gyermekeknek.

Borítókép: Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a zánkai Erzsébet-táborban 2024. július 31-én. Nyáron 800 kárpátaljai magyar gyermek érkezik a táborba, továbbá Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről, Őrvidékről és Horvátországból is utaznak gyermekek a balatoni táborozásra az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány szervezésében (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.