Rengeteg a baleset, dugó van az M7-esen és a 7-esen is

Forgalmi és közlekedési információk szombaton délben.

2024. 07. 13. 12:58
Fotó: MTI/Varga György
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálos közlekedési baleset miatt lezárták a 431-es főutat, ezért a kiszombori határátkelőhelyet nem lehet megközelíteni – közölte a rendőrség. A baleset tíz óra előtt történt a 431-es főút 3-as kilométerszelvényénél, Kiszombor közelében.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az egyik gépkocsiba két ember beszorult, a kiszabadításukra a makói hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre. A szemle és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták, ezért a kiszombori határátkelőhelyet nem lehet megközelíteni, az utazók a nagylaki határátkelőhelyet vehetik igénybe.

A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A Nyugat-Európából szabadságra induló vendégmunkások miatt jelentős a forgalom a határátkelőhelyek ki- és belépő oldalán. A torlódás elkerülése végett az utazóknak azt javasolják, hogy a kisebb határátkelőhelyeket válasszák. A Szerbiába tartó autósoknak

a röszkei autópálya- és közúti határátkelőhelyen, valamint az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen egyaránt két órát kell várakozniuk. A tiszaszigeti közúti határátkelőhelyen egy-, a kübekházi határátkelőhelyen félórás a várakozás.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

Az Útinform arról számolt be, hogy sokan haladnak, emiatt lassul, torlódik a forgalom az M7-es autópálya és a 7-es főút Balaton felé vezető oldalán az Érd és Martonvásár közötti szakaszokon, de az autópályán torlódik a kocsisor ugyanebben az irányban Székesfehérvárnál, illetve Balatonlellénél is a főváros felé.

Az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, Kápolnásnyék térségében egy műszaki hibás jármű vesztegel. A 45-ös kilométernél egy sávon halad a forgalom. Két személygépkocsi karambolozott Velencénél, az M7-es autópálya 45-ös és 46-os kilométerszelvénye között, Siófok irányába. Az egységek áramtalanították az egyik autót, és megszüntették a forgalmi akadályt.

Siófok térségében a 7-es főúton két személyautó ütközött össze. Ugyan a 106-os kilométernél a korlátozásnak vége, de a több kilométeres torlódás csak lassan szűnik meg.

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a lébényi szakaszon korábban kiépített terelésben az erős forgalom miatt feltorlódtak a járművek, a 138-as kilométer mögött

tizenöt kilométert meghaladó torlódás alakult ki.

Az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, Örkény után baleset történt. Az 58-as kilométernél csak a külső sáv járható, négy kilométeres a torlódás. Kiskunfélegyháza elkerülő szakaszán egy személyautó és egy kisteherautó ütközött össze, a sérült járművek a leállósávon állnak, de több kilométeres a torlódás.

Az M30-as autópálya Tornyosnémeti felé vezető oldalán, Nyékládháza térségében egy személyautó az árokba hajtott. Mentőhelikopter érkezett a helyszínre, csak a belső sáv járható.

Az M60-as autópálya M6-os autópálya felé vezető oldalán, Kozármisleny után kigyulladt egy személyautó. A 20-as kilométernél egy sávon halad a forgalom.

Az 5-ös főúton, Örkény belterületén két személyautó frontálisan karambolozott. Az 53-as kilométernél az utat teljes szélességében lezárták, önkormányzati utakon lehet kerülni.

A 6-os főúton, Kulcs térségében karambol történt. Az 59-es kilométernél csak a fél útpálya járható.

A 47-es főúton, Hódmezővásárhely térségében két személyautó ütközött össze. A 196-os kilométernél csak a fél útpálya járható.

Letért az úttestről, majd árokba borult egy személyautó Iregszemcse és Tamási között, a 65-ös főút 54-es kilométerszelvényénél. A tamási önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet. A főút érintett szakaszán félpályán halad a forgalom.

A 68-as főúton, Nagyatád térségében két személyautó ütközött össze. A 35-ös kilométernél az utat teljes szélességében lezárták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.