Rengeteg kárt okoztak a szerdai viharok

Csak Pest vármegyében már több mint negyvenszer riasztották a katasztrófavédelmet.

Forrás: MTI2024. 07. 17. 22:07
Budapest, 2020. június 14.
Kidõlt fát távolítanak el tûzoltók a belvárosi Alkotmány utcában 2020. június 14-én. A Budapestet is érintõ viharos idõjárás miatt fél óra alatt több mint hetven helyszínre riasztották a tûzoltókat.
MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fákat döntött ki, ágakat szakított le a vihar szerdán Pest vármegyében, kosra estig már több mint negyven bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére. Az orosházi kórház és a szakrendelő pedig beázott a kora délutáni nagy esőben.

Sok munkát ad a tűzoltóknak a viharos időjárás, az intenzív csapadék és az erős szél Pest vármegyében,

elsősorban utakra, kerítésekre és vezetékekre dőlt fák, letört ágak eltávolításához kérnek tőlük segítséget – közölte a katasztrófavédelem.

Üllőnél az M0-s autóútra, Dabasnál pedig az 5-ös főútra dőlt egy nagy méretű fa, amelyet a tűzoltók távolítanak el. Veresegyházán, a Hegyalja utcában, a Budapesti utcában és a Találkozók útján is a kidőlt fák miatt kérték a katasztrófavédelem segítségét. A főváros XVII. kerületében, az Ásvány utcába, az Újlak utcába, az Összekötő utcába riasztották a tűzoltókat. A vármegye és a főváros tűzoltóegységei több helyszínen dolgoznak a károk felszámolásán.

 

Nem csak a főváros környékét tépázta meg a vihar, Békés vármegyében, Orosházán a kórház és a szakrendelő épületének tetejére pedig annyi eső esett rövid idő alatt, hogy a kórház csapadékvíz-elvezető rendszere nem tudta elvezetni, ezért beázott a belgyógyászati szárny és a szakrendelő – közölte az egészségügyi intézmény.

A fekvőbetegek épülettömbjének 6. emelete beázott, a folyosón és az egyik kórteremben egy négyzetméteres darabon leszakadt az átnedvesedett álmennyezet. 

Senki nem sérült meg, a kórház dolgozói rövid idő alatt kiürítették az épületszárnyat.

Az Orosházán jégesővel átvonuló vihar érintette a szakrendelő épületét is, amelynek földszintje ázott be. Az érintett területet takarítani, fertőtleníteni fogják, emiatt csütörtökön más helyen rendel az egyik házi gyermekorvos, ideiglenesen áthelyezik a nőgyógyászati szakrendelést, a védőnői szolgálat pedig nem fogad pácienseket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.