Soproni Tamás: Egy normális szerdát kellene rendezni, nem pedig olimpiát!

Megszólalt Karácsony Gergely újabb nagy tervével kapcsolatban Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás, aki elmondta, a távlati terveiben sem szerepel az olimpia megrendezése Budapesten.

2024. 07. 30. 11:20
SOPRONI Tamás; KARÁCSONY Gergely; NIEDERMÜLLER Péter; BARANYI Krisztina
Budapest, 2024. február 8. Soproni Tamás, Terézváros polgármestere beszél a Nagykörút Nyugati tér és Mester utca közötti szakaszának tervezett komplex megújításról tartott sajtótájékoztatón az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatalban 2024. február 8-án. Az idén indulhat a megújítás tervezés, a szakaszosan megvalósítandó beruházás várhatóan a jövõ évben kezdõdhet el és a következõ ciklus végére valósulhat meg. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először azt kívánnám ennek az országnak, hogy egy normális szerdát rendezzünk, ahol működnek a klímák a műtőkben, ahol nincsenek olyan feszültségek ember és ember között, mint amilyenek vannak – emelte ki Terézváros polgármestere, majd hozzátette, az olimpia a távoli terveiben sem szerepel.  

Nem látok bele Karácsony Gergely fejébe. Nyilván abban egyetértek vele, hogy infrastrukturális fejlesztések kellenek Budapestre. Abban mindenképpen egyetértek, hogy mondjuk egy ferihegyi gyorsvasútra, hogy metrófejlesztésre lenne szükség, amelyek sosem valósulhatnak meg kizárólag önkormányzati forrásból, hanem kormányzati támogatásra lenne rá szükség

– jelentette ki a politikus, aki szerint továbbra is az olimpia helyett infrastrukturális beruházásokra kellene fordítania komoly összegeket a kormánynak. 

Megmondom őszintén, én nem is értem ezt az olimpiamániát. Értem, most olimpia van, és azért mindenki követi, én magam is természetesen, de ennek az országnak nem olimpiára, hanem normálisan működő rendszerekre, többek között jól rendőrségre van szüksége

– fejtette ki az olimpiarendezéssel kapcsolatos véleményét Terézváros momentumos polgármestere.

Amint arról már korábban is beszámoltunk, nagyot akar alkotni a rendkívül szoros választási eredményeket követően a főpolgármester, aki a NOB elnökével való találkozása során azt állította, Budapest képes lenne egy olimpia megrendezésére. Mindezt Karácsony Gergely azok után tette, hogy kiesett a Fővárosi Közgyűlésből a Momentum, amely a budapesti olimpia elgáncsolásával tett szert országos hírnévre. Úgy tűnik, Karácsony előremenekülne, és még egy olimpiai pályázatot is támogatna, csakhogy politikai túlélését valahogy bebiztosítsa.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.