Kiugró kormányzati siker az otthontámogatásban

Már közel negyedmillióan éltek a lehetőséggel.

2024. 07. 30. 9:54
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres a kormány otthonteremtési támogatása, már negyedmillióan vették igénybe a kedvezmény valamely formáját. Erről tett közzé bejegyzést Dömötör Csaba parlamenti államtitkár is, aki közösségi oldalán azt írta: 

már közel 250 ezer család jutott ingatlanhoz vagy bővítette otthonát a csok és a csok plusz segítségével.


A családtámogatási rendszer egyik meghatározó eleme az otthonteremtési támogatás, melynek legújabb eleméről Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára nemrégiben elmondta, 

a januárban bevezetett csok plusz iránt majdnem 12 ezer házaspár érdeklődött, hatezren igényelték is a kölcsönt átlagosan 26 millió forint értékben, így a befogadott kérelmek összege 160 milliárd forint. 

Hornung Ágnes kiemelte: az adatok alapján a családok mernek gyermeket tervezni, vállalni és belevágni az otthonteremtésbe, mert a kormány biztonságot és kiszámíthatóságot ad nekik, a háborús helyzetben is megvédi őket, továbbá megvédi és bővíti a családtámogatásokat is. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.