Tíz éve illegálisan hazánkban tartózkodó, körözött szerb bűnözőt fogtak a bajai rendőrök

A hatóságoknak egy ellenőrzéskor szúrt szemet, hogy valami nem stimmel.

Forrás: Police.hu2024. 07. 22. 13:21
Bilincs
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap, 2024. július 21-én röviddel éjfél után egy 35 éves férfi jelentkezett kilépésre Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség Közúti Határátkelőhelyén, ám a hatóságoknak szemet szúrt, hogy valami nem stimmel – olvasható a Police.hu-n.

Az úti okmánya ellenőrzésekor kiderült, hogy abban egy hamis beléptető bélyegző található, valamint a szerb állampolgár jelentősen túllépte a vízummentes tartózkodás maximális időtartamát. Méghozzá nem kevés idővel:

a külföldi 3542 nappal tovább tartózkodott a schengeni térségben úgy, hogy semmiféle tartózkodási engedéllyel, vízummal nem rendelkezett.

– írták a közleményben.

 

Belgiumban körözik a szerb férfit

A határrendész az irat ellenőrzésekor azt is megállapította, hogy azt a belga hatóságok körözik. A férfi elmondta, hogy ez azért lehetséges, mert az útlevelét korábban nem találta, amit bejelentett, ezért elrendelték a körözését. Amikor az okmány előkerült, azzal már nem foglalkozott, hogy ezt a hatóság tudomására hozza.

A férfit előállították, a Bajai Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának munkatársai közokirat-hamisítás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottat a vármegyei idegenrendészeti osztály kiutasította az országból

– közölték a rendőrök.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.