Volt egy kis pánik Komáromban, egy kétéves gyermek élete volt a tét

Pedig gyermekülés is volt a kocsiban.

Forrás: Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség2024. 07. 16. 15:41
Dad,Lifts,His,Boy,Out,Of,The,Safety,Car,Seat.
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétéves kisfiú rekedt egy parkoló autóban Komáromban, miután az édesanyja vásárlás után éppen indulni készült. Bepakolta holmiját a kocsiba, benne a jármű indítókulcsával, majd rögzítette a gyermeket az ülésébe – írja közösségi oldalán a Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség. 

Aztán jött a nagy meglepetés. Amikor az édesanya becsukta az ajtókat, a kocsi lezárt, a kisgyerek pedig bent maradt. A nő azonnal tárcsázta a 112-es segélyhívót. A Komáromi Rendőrkapitányság járőrei a bajba jutottak segítségére siettek. A helyszínre érve egyikük habozás nélkül betörte az autó egyik ablakát, így az édesanya ki tudta nyitni a gépkocsit és kivette belőle gyermeket. Hozzáfűzik, hogy a kisfiúnak az ijedtségen kívül nem esett baja, de a mentők további kivizsgálásra kórházba vitték.

A rendőrség felhívta a figyelmet, parkoló autóban soha senki ne hagyjon gyermeket – és kisállatot sem –, hiszen a jármű utasterében pár perc alatt rendkívüli forróság alakulhat ki. Ha mégis megtörténik a baj, haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívó telefonszámot!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.