A megkezdett beruházásokat is képtelen volt befejezni a bukott polgármester

Az I. kerületi önkormányzat vezetésében októbertől szinte teljes sorcsere várható, azonban úgy tűnik, mintha a választást elvesztő V. Naszályi Márta már júniusban befejezte volna a polgármesteri tevékenységét, ugyanis a polgármester azt sem tudja, kiírták-e az egyik szóban forgó közbeszerzést a hivatalában.

2024. 08. 05. 20:27
V. NASZÁLYI Márta
Budapest, 2024. február 29. V. Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Várunk Egyesület) polgármester az I. kerületi önkormányzat képviselõ-testületi ülésének elején 2024. február 29-én. Ezen a napon Böröcz László, a Budavári Fidesz elnöke, polgármesterjelölt a Budavári Önkormányzat épületénél tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jelentõsen túlárazott szerzõdést kötött a V. Naszályi Márta vezette I. kerületi önkormányzat, amelynek nyomán 17 millió forintot fizettek ki a 8 milliós beruházásért. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több beruházással is komoly csúszásban van a budavári önkormányzat, köszönhetően V. Naszályi Márta tevékenységének. Az egyik ilyen beruházás egy létfontosságú, a közbiztonságot támogató intézkedés, amelyről már 2020-ban döntött a budavári képviselő-testület.

Ez pedig az I. kerületi térfigyelő kamerarendszer bővítése. A fejlesztés azonban három év csúszás után csak most indulhatott el. A testület döntése szerint 130 millió forintból nyolc helyszínen lecserélik a régi berendezéseket, új kamerákat pedig további 19 ponton helyeznek el.

A Várnegyed.hu az üggyel kapcsolatban arról számolt be, hogy a kamerarendszer bővítéséről korábban egyhangúlag döntött a képviselő-testület, de azt a jelenlegi városvezetés nem tudta megvalósítani. 

A kamerákat többek között a Dísz téren, a Szentháromság téren, a Clark Ádám téren és a Lovas úti parkolóban is lecserélik a tervek szerint, emellett számos közterületen új kamerák telepítését irányozták elő. 

Szintén az I. kerületi önkormányzat balliberális vezetésének feladata lett volna úgy gyalogátkelők létesítése. A beruházás célja, hogy számos frekventált, és turisták által nagy tömegekben látogatott utcán biztonságosabbá váljon a közlekedés. 

Azonban a budavári önkormányzat még a közbeszerzést is csak most írta ki az új gyalogátkelőhelyek tervezésére, így a zebrák leghamarabb jövőre készülhetnek el.

A csúszásokkal kapcsolatban azonban V. Naszályi Márta nem tudott sem lapunknak, sem pedig a Várnegyed.hu oldalon érdemben reagálni, helyette inkább a polgármester a közösségimédia-oldalán propagandistának nevezett egy újságírót, aki az ügyben nyilatkozatot kért tőle. 

Az ügyet az I. kerületi Fidesz is kommentálta. A kormánypárt a közösségimédia-oldalán kifejtette, 

V. Naszályi Márta polgármestersége utolsó heteiben is képtelen vállalni a felelősséget saját és közvetlen kollégái hibái miatt. A kerületiek érdekei helyett továbbra is kicsinyes politikai játszmákban érdekelt.

 

A párt bejegyzésében cáfolta V. Naszályi Márta számos kijelentését, és elárulták, a polgármesteri hivatalban uralkodó fejetlenségnek köszönhetők a brutális mértékű csúszások. 

Az üggyel kapcsolatban lapunk megkereste Böröcz Lászlót, a kerület következő polgármesterét, aki elmondta, az elmúlt 4,5 évben az önkormányzatnak a működése teljesen ad hoc jellegű volt. 

Voltak iratok, amelyeket hónapokig nem írtak alá, mások menet közben eltűntek, így újra kellett döntést hozni bizonyos ügyekben. Az látszik, hogyha az ember visszanéz erre az elmúlt négy és fél évre, hogy az önkormányzat nem volt hatékony, nem volt stabil, a kiszámítható működésnek pedig az írmagja sem volt meg

– jelentette ki Böröcz, majd hozzátette, a helyi baloldal kizárólag látszatintézkedésekkel foglalkozott, és azokkal az ügyekkel, amelyek a lakosság szempontjából fontosak lettek volna, láthatóan nem törődött. 

Egyértelműen kijelenthető, hogy V. Naszályi Márta elvesztette a kontrollt, az igazi kérdés az, hogy valaha a kezében tartotta-e az irányítást

– emelte ki a politikus. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.