Alvó hajléktalant fosztottak ki Budapesten + videó

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy Pest vármegyei férfit, akit a bíróság az elkövetéstől számított három napon belül elítélt.

2024. 08. 22. 18:37
20220613_Hajlektalan_ 4938_MK_MP

20220613 BudapestHajléktalanok a hetedik kerületeben          Fotó: Máté Krisztián (MK) Metropol

20220613 Budapest
Hajléktalanok a hetedik kerületeben          
Fotó: Máté Krisztián (MK) Metropol
Fotó: Máté Krisztián
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság ítélete szerint a húszéves férfi  július 31-én, hajnalban, Budapest XIV. kerületében, az Örs vezér terén tartózkodott és felfigyelt egy, a közelben alvó és az értékeit őrizetlenül hagyó idős férfira – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség. Mint írták, 

a vádlott óvatosan megközelítette a sértettet, majd elvette annak egyik szatyrát, amelyben mintegy 20 000 forint értékben kisebb tárgyak voltak, és sietősen távozott.

Az elkövető cselekményét a rendőrség a térre telepített térfigyelő kamerákon keresztül is figyelemmel kísérte, így a rendőrök nyomban elfogták és őrizetbe vették. Az ügyészség által bíróság elé állított férfit a bíróság kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért egy év végrehajtandó börtönre és két év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.