Életmentő kézjel Kaposváron, az eladó azonnal hívta a rendőröket

Filmbe illő jelenet.

2024. 08. 23. 7:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Somogy Vármegyei Rendőrség beszámolója szerint egy nő Kaposváron, egy ruhaboltban kért segítséget az eladótól egy bántalmazásra utaló egyezményes kézjellel. Az eladó azonnal felismerte a jelzést, és értesítette a rendőrséget. A nővel érkező 23 éves férfit a rendőrök elfogták, kihallgatták, és őrizetbe vették kapcsolati erőszak gyanújával. A hatóságok megelőző távoltartást is elrendeltek. A rendőrség nyilvánosságra hozta az esetről készült biztonságikamera-felvételeket is.

„Ez az aprócska mozdulat, ami egyszerre láthatatlan, de jól látható, néma, de mégis égbekiáltó, és képes arra, hogy két, akár vadidegen embert egy pillanatra összekössön, életet mentsen, vagy egy elkeseredett sorsot fordítson meg. Pont így történt ez a napokban Kaposváron is, ahol egy fizikai bántalmazásoktól sem mentes kapcsolatból kiutat kereső nő látta az egyetlen megoldásnak, ha ily módon kér segítséget egy ruhabolt eladójától. Az áldozat az agresszor jelenlétében mindössze ennyit mert tenni, de ez épp elég volt ahhoz, hogy az eladónő megértse a helyzetet, és feltűnés nélkül hívja a rendőrséget” – írta posztjában a Somogy vármegyei rendőrség. Az eset néhány hónappal azután történt, hogy kitettek egy ismertető videót a segélykérő kézjelről, amit azóta 15 ezren osztottak meg.

A Police.hu egy ábrát is közöltek a szóban forgó egyezményes kézjelről, ami így néz ki:

A kézjel Forrás: Police.hu

Borítókép: Pillanatfelvétel az emlitett esetről (Forrás: Somogy vármegyei rendőrség )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.