Elítélték a hétfői benzinkúti rablás elkövetőjét

A hajléktalan férfi megbánta, amit tett.

Forrás: MTI2024. 08. 15. 14:08
kalapács, bíró, bíróság
illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt év fegyházbüntetésre ítélte a Szegedi Járásbíróság azt a férfit, aki hétfőn kirabolt egy benzinkutat a városban. A 29 éves vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

A rablásról a Magyar Nemzet az eset után már beszámolt, a férfi hétfőn hajnali négy óra körül ment be a benzinkútra. A pulthoz lépve elővett egy 20 centis kést, és azzal fenyegetőzve pénzt követelt.

Az eladó átadta a kassza tartalmát, több mint 300 ezer forintot, majd a rabló elmenekült a helyszínről.

A rendőrök még aznap, este tíz óra után Sopronban fogták el a férfit, a nála levő maradék pénzt, mintegy 217 ezer forintot is lefoglalták.

A hajléktalanként élő férfi beismerte a bűncselekményt. Korábban felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt már elítélték, jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene. Az utolsó szó jogán azt mondta, hogy rá volt kényszerülve, hogy pénzt szerezzen, nagyon sajnálja a történteket.

A bíróság ítéletét az ügyész és a vádlott tudomásul vette, a védő három nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges fellebbezés bejelentésére.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.