Farkas Bertalanról neveznének el egy repülőteret

Lakossági fórumot tartanak néhány napon belül az ügyben.

2024. 08. 17. 20:24
Reptér búcsúztatót tartottak a miskolci repülőtéren 2022. április 30-án (Fotó: Boon)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sportrepülőteret terveznek Miskolcra, a Csorba-tavak mellé – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál. Ennek kapcsán sürgősséggel fogadott el egy előterjesztést júniusban a miskolci közgyűlés.

A tervezési szerződés jóváhagyása és bizonyos ingatlanok kiemelt fejlesztési területté nyilvánítása is napirendre került. A terület, ahová a sportrepülőteret tervezik, a Sajó töltésén túl, a régi repülőtértől néhány száz méterre van, a lakott területtől távol.

Az elmúlt két hónapban nem érkezett új információ a tervezett beruházásról, ám most újra felmerült, hiszen

a miskolci városháza lakossági fórumot hirdetett meg a sportrepülőtér létesítése ügyében.

A fórum augusztus 22-én délután 3 órától lesz a polgármesteri hivatal közgyűlési termében. A tervezés során ugyanis szükségessé vált a hatályos településrendezési eszközök módosítása: egy általános mezőgazdasági területet légi közlekedési területté kell átminősíteni, a tervezett módosítás a területnek a 306-os fő közlekedési úthoz történő kapcsolatáról is szól.

A terület alkalmas egy 1220 hosszú és 100 méter széles munkaterület, valamint rajta egy 800 méter hosszú, 18 méter széles felszállópálya kialakítására.

A repülést szerető emberek jelentős anyagi áldozatot vállaltak azért, hogy Miskolc Megyei Jogú Város repülőgéppel elérhetővé váljon, és az idén a megalakulásának 100. évfordulóját ünneplő sportrepülés tovább folytathassa sikeres tevékenységét

– olvasható a dokumentumban. Azt is tartalmazza, hogy a leendő repülőtérnek már az elnevezése is megvan: Magyarország első űrhajósa, Farkas Bertalan ígéretet tett rá, hogy a repülőtér megvalósítása esetén engedélyezi, hogy a létesítmény viselhesse a nevét.

Borítókép: A régi miskolci reptér búcsúztatója 2022 áprilisában (Fotó: Boon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.