Gyurcsány is megszakértette a vasúti helyzetet: „A probléma Orbán!”

Szerinte a halálos gázolások miatt is a miniszterelnök a hibás, le kellene mondania

2024. 08. 26. 11:37
GYURCSÁNY Ferenc
MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hétvégén megállt a balatoni vonatközlekedés, tegnap kisiklott egy nemzetközi vonat, ma halálos gázolás a síneken. Mi kell még?” – ezzel a szöveggel reagált Gyurcsány Ferenc Facebook-on a magyarországi vasúti közlekedést érintő fennakadásokra. A DK elnöke szerint semmit nem értenénk a rendszer működéséről, ha azt hinnénk, hogy Lázár a probléma. „Ő a rendszerhiba jelzője, de csak egy szemafor, hogy akkor már vasutas példánál maradjunk. Nézzenek már körül! Semmi nem működik. Se az egészségügy, se az oktatás, se a közlekedés. A problémát Orbán Viktornak hívják” – vonta le a következtetést Gyurcsány Ferenc.

Ő és rendszere a baj.

„Semmi nem lesz rendben, amíg ő marad. Ettől még Lázárnak tényleg le kell mondani. Neki most. Főnökének meg mondjuk délután” – zárta bejegyzését a bukott baloldali politikus.

 

Gyurcsány sajátosan orvosolta a vasút problémáit kormányon

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként sajátosan kezelte a magyar vasúti közlekedésben felmerülő problémákat: bezáratta a vasútvonalakat. Az általa vezetett kormányzat 2006-ban és 2007-ben, illetve 2009-ben (akkor már részben Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt) több mint száz vasúti mellékvonalat szüntetett meg, amelyek több ezer vidéki lakos mindennapjait érintették hátrányosan. Ezzel a lépéssel számos település maradt közlekedési lehetőség nélkül, ami jelentős nehézségeket okozott az ott élők számára. 

Gyurcsány emlékezetesen kezelte a vasúti baleseteket is, egy alkalommal például a kamerák előtt kezdett el sírni egy vonatbaleset után: 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.